Mergi direct la conținut »
UPDATE | Un avion de luptă japonez s-a prăbușit în Oceanului Pacific
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > UPDATE | Un avion de luptă japonez s-a prăbușit în Oceanului Pacific

UPDATE | Un avion de luptă japonez s-a prăbușit în Oceanului Pacific

Un avion multirol de tip F-35 care decolase de la o bază militară din nordul Japoniei, a apucat să parcurgă aproximativ 135 de kilometri şi apoi, în mod inexplicabil, a dispărut de pe radar. Acesta este cel de-al doilea aparat de acest tip prăbușit de la lansare. 

De Andreea Radu,

UPDATE 08.00: În urma unei operațiuni ample de căutare s-au găsit mai multe fragmente din epava avionului F-35 dispărut, marți, de pe radare în timp ce se afla deasupra Oceanului Pacific.

Oficiali militari de la Tokyo au declarat că pilotul avionului este dat în continuare dispărut.

Deocamdată nu se știe de ce avionul, care a fost dat în folosință în urmă cu mai puțin de un an, a pierdut contactul și s-a prăbușit.

„Am găsit câteva fragmente din coada avionului de vânătoare, astfel am ajuns la concluzia că s-a prăbușit”, le-a declarat ministrul Apărării, Takeshi Iwaya, jurnaliștilor.

Oficialul a anunțat că operațiunea de căutare a pilotului, care are în jur de 40 de ani, continuă, scrie BBC News.


Incidentul a avut loc în timpul unui exerciţiu, iar oficialii japonezi cred că aeronava s-a prăbuşit în Pacific şi a lansat operaţiuni de căutare. F-35 Lightning II, considerat cel mai performant avion de luptă din lume, a fost dat în folosinţă anul trecut, potrivit Digi24.ro.

În septembrie, un avion F-35 al armatei americane s-a prăbuşit în Carolina de Sud. Incidentul a deteminat reţinerea la sol pentru o scurtă perioadă a întregii flote de acest tip.

F-35 Lightning II ar putea ajunge şi în dotarea armatei noastre, după ce Statele Unite au anunţat că examinează posibilitatea extinderii programului F35 către cinci state noi, printre care şi România.

Foto: HEPTA


Iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” a primit undă verde la CCR. Proiectul merge la Parlament pentru adoptare şi iniţiere a referendumului


Close
Închide
  Close