Mergi direct la conținut »
Un baraj cu apă potabilă din Buzău, colmatat după inundații. Cinci sate sunt afectate
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un baraj cu apă potabilă din Buzău, colmatat după inundații. Cinci sate sunt afectate

Un baraj cu apă potabilă din Buzău, colmatat după inundații. Cinci sate sunt afectate

Ploile abundente care au căzut începând de vineri și aluviunile transportate de apele umflate au colmatat barajul de de la Crevelești, județul Buzău. Patruzeci de pompieri și jandarmi intervin pentru remedierea situației. Barajul care furnizează apa potabilă pentru satele din comuna Chiliile a mai fost colmatat și în urmă cu un an, tot din cauza inundațiilor, iar atunci a fost nevoie și de asistența unui batalion de geniu din cadrul MapN.

De Adrian Ilie,

Mai multe echipe formate din 20 de jandarmi cu patru autospeciale şi 20 de pompieri cu patru autospeciale şi două motopompe intervin, duminică, pentru decolmatarea barajului de apă potabilă de la Creveleşti, comuna buzoiană Chiliile, transmite Agerpres.

„Barajul deserveşte peste 200 de familii din satele Chiliile, Creveleşti, Trestioara, Ghiocari şi Petcari, localnicii au ca sursă alternativă de apă potabilă cinci fântâni şi momentan nu solicită vreun transport de apă potabilă”, a declarat Gabriel Cozma, purtătorul de cuvânt al prefecturii Blaj.

Citește și: Pagubele produse de inundații în Buzău în ultimele 48 de ore. După viituri, s-ar putea produce alunecări de teren

Close
Închide
  Close