MENIU CAUTĂ
12 Oct. 2018 12:06 , de Cristina Sterian

Un bărbat s-a aruncat în cap dintr-o secție a Spitalului Județean Buzău. Înainte, amenințase asistentele cu stativul de la perfuzie

Distribuie

Un bărbat a provocat teroare în Secția de Neurologie a Spitalului Județean Buzău. În noaptea de joi spre vineri, bărbatul, cuprins de halucinații, a amenințat asistentele și infirmierele inclusiv cu stativul de la perfuzie, după care a spart un geam și s-a aruncat în gol de la etajul întâi al unității medicale. Bărbatul a murit după circa o oră.

Bărbatul de 64 de ani era cunoscut cu epilepsie și un consumator de alcool, așa cum a reieșit și din analize. El ajunsese la spitalul din Buzău pe 9 octombrie, cu un accident vascular cerebral. Totul a decurs normal până joi, când bărbatul a devenit brusc confuz. Dându-și seama că lucrurile pot degenera, personalul medical i-a administrat bărbatului sedative, după care a cerut acordul familiei pentru a-l lega de pat, evitând astfel să-și facă rău, dar și să-i atace pe cei din jur.

Omul a fost legat de pat, însă la un moment ar fi reușit să se dezlege, moment în care a început să amenințe personalul sanitar, asistente și infirmiere, inclusiv cu stativul de la perfuzie.

Personalul medical ar fi reușit să-l blocheze de câteva ori, însă la un moment dat omul a reușit să scape, a fugit în zona băilor, a spart un geam și s-a aruncat în gol de la primul etaj al spitalului.

Buzoianul a murit după aproximativ o oră.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Buzău si Poliția au declanșat anchete în acest caz.

Citește și:

Cât de buni sunt românii când ajung într-un mediu sănătos! La 23 de ani, angajată la The New York Times!

Citește mai multe despre bolnav și Spital pe Libertatea.

Comentarii