De Cristina Sterian,

Barbatul are 25 de ani si s-a întors pe 1 martie din Dortmund, Germania. Zona aceasta nu era pe lista celor afectate de coronavirus la acea dată, așa că buzoianul nu a fost supus măsurii de izolare. Însă, astăzi a început să prezinte simptomele unei infecții respiratorii, avînd probleme de respirație. El a fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul Județean Buzău, unde a fost izolat.

O nouă suspiciune de coronvirus si la o femeie în vârsta de 71 de ani, care a venti din Dubai în urmă cu o săptămână.  Ea a călătorit de la București la Buzău cu un autocar în care se aflau persoane revenite din Italia. Buzoianca are febră, dureri de cap și îi curge nasul. Ea a fost preluată cu ambulanța de acasă și transportată la Secția Boli Contagioase a Spitalului Județean.  Pentru cei doi buzoieni au fost recoltate probe pentru coronavirus și au fost trimise la Institutul Matei Balș din Capitală. 

Femeia izolată ieri nu este
infectată

De acolo a venit astăzi și o veste bună pentru Buzău. Femeia izolată ieri într un modul de la Spitalul Județean după ce a prezentat simptome de infecții respiratorii la revenirea din Germania nu este infectată cu coronavirus. Însă va rămâne izolată la domiciliu pentru 14 zile.

În schimb, crește numărul românilor întorși din Italia care au ajuns pe teritoriul județului și care, conform protocolului, sunt băgați direct în carantină. Astăzi dimineață erau la Arbănași 25 de persoane, cu 15 mai multe decât ieri. Toți buzoienii aflați în carantină au o stare de sănătate bună și niciunul nu prezintă simptome îngrijorătoare.

Până acum, în județul Buzău a fost confirmat un singur caz de coronavirus. Este vorba despre o femeie de 73 de ani din Pârscov, care a călătorit în Italia. 5 dintre contacții direcți ai femeii-membrii familiei acesteia și doi vecini- au fost testați pentru coronavirus iar rezultatele au fost negative.

Citește ultimele știri despre coronavirus in Romania și coronavirus in Bucuresti.

Citeşte şi:

Sfaturile Bisericii Ortodoxe pentru credincioși. Cum învingem noul coronavirus

Prima amendă de 20.000 de lei la Brașov, pentru o femeie venită din Lombardia, care a refuzat izolarea: „Dacă mă enervez mă duc în tot blocul!”

Greșelile majore făcute de șase țări care au dus la pandemia de coronavirus

Reacția unei tenismene după ce după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 30 mai 2020. Fecioarele au posibile divergențe în cuplu, Racii sunt dornici să își linistească gândurile
HOROSCOP
Horoscop 30 mai 2020. Fecioarele au posibile divergențe în cuplu, Racii sunt dornici să își linistească gândurile