MENIU CAUTĂ
22 Noi. 2017 18:02

Un bărbat și-a violat fiica timp de mai mulți ani. „Tatăl trebuie să ia virginitatea unei fete, nu un străin”

Distribuie

Cordelia Donald a fost abuzată sexual de tatăl ei timp de mai mulți ani. Coșmarul a început când avea doar patru ani și trăia alături de familia ei în Africa de Sud. Abia când s-a mutat în Scoția, bărbatul s-a oprit. Acum, decenii mai târziu, el a fost condamnat la închisoare, relatează Daily Mirror.

Cordelia Donald, acum în vârstă de 40 de ani, a fost violată de mai multe ori pe săptămână de tatăl ei, George Donald, în vârstă de 67 de ani. „Este mai bine pentru o fată să fie dezvirginată de tatăl ei, nu de un străin”, i-a spus bărbatul fiicei sale, atunci când aceasta era doar un copil. Familia Donald locuia atunci în Africa de Sud, unde George era voluntar la o biserică. Abuzurile la care și-a supus copilul au ieșit la iveală mai târziu, însă abia săptămâna acesata bărbatul a fost condamnat.

Mai precis, el a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru că și-a violat fiica și o altă fată, în vârstă de zece ani, în anii ’80. Ani de zile el a negat aceste acuzații și a încercat să evite extrădarea în Africa de Sud. Ajuns până la urmă în fața instanței din Preotria, el a recunoscut totul și i-a cerut iertare fiicei sale.

Cordelia, care trăiește în Scoția, nu poate însă să uite abuzurile la care a fost supusă. „Nu a fost un tată, ci un monstru care a trăt cu mine în casă, pitit pe la colțuri, așteptând să ia ceea ce credea că i se cuvine. Niciun copil nu ar trebui să treacă printr-o asemenea tortură”, a spus acum femeia.

Ea a decis să vorbească despre coșmarul pe care l-a trăit, deoarece se teme că tatăl ei a violat mai multe fete, care nu și-au găsit curajul pentru a mărturisi. Familia ei a emigrat din Scoția în Africa de Sud, atunci când ea avea doar zece luni.

Tatăl ei a început să o abuzeze de la vârsta de doi ani. A violat-o după ce a împlinit patru ani, chiar de mai multe ori pe săptămână. Abuzurile au continuat timp de mai mulți ani. Cordealia i-a spus mamei sale. Aceasta a mers la biserica pentru care George făcea voluntariat, unde a fost îndemnată să nu spună nimic, pentru că acesta „era un bun creștin”. Mai mult, pastorii i-au spus că ea este de vină, deoarece „nu a fost o soție bună”.

Tatăl ei a amenințat-o că dacă va spune cuiva, mama și frații ei vor avea de suferit. „Niciun loc nu era sigur. Am fost abuzată în atât de multe locuri, dar de cele mai multe ori acasă, în grădină sau în mașină. Când eram în vacanță, abuzurile nu se opreau. Îmi amintesc că desena imagini obscene în nisip, pe plajă, ca să știu la ce se gândește, să știu ce vrea. Era o aluzie la faptul că nu sunt în siguranță”, mai povestește femeia.

Calvarul Cordeliei s-a încheiat atunci când a ajuns la vârsta de 13 ani, când părinții ei s-au despărțit. Până atunci, ea a dus o viață complet traumatizată.

Ea s-a gândit să meargă la poliție, atunci când a îmlinit 18 ani, însă s-a temut că o să-și rănească mama și frații. Abia în 2009 a prins curajul de a merge la o secție de poliție. A mai durat ani de zile ca tatăl ei să ajungă în fața instanței. Abia săptămâna trecută, bărbatul în vârstă de 67 de ani și-a aflat pedeapsa. Va petrece șapte ani în spatele gratiilor. Bărbatul, care se află acum într-un scaun cu rotile, și-a cerut scuze fiicei sale pentru abuzurile terifiante la care a supus-o.  „Am primit consiliere și cred că am reușit să depășesc această perioadă. Nu a câștigat!”, a spus femeia în vârstă de 40 de ani.


Citește și: VIDEO | O fată de culoare îmbrăcată în costum popular, imaginea României pentru Centenar. ICR Londra a retras clipul de pe Facebook, din cauza mesajelor naționaliste


Loading...
Comentarii