Mergi direct la conținut »
Un botoșănean care a divorțat în 1984 a descoperit că încă este căsătorit
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un botoșănean care a divorțat în 1984 a descoperit că încă este căsătorit

Un botoșănean care a divorțat în 1984 a descoperit că încă este căsătorit

Un botoșănean a stat căsătorit mai bine de trei decenii, deși a divorţat de fosta consoartă în urmă cu mai bine de 30 de ani.

Deşi s-a despărţit de fosta soţie în 1984, botoşăneanul în vârstă de 90 de ani a descoperit recent, cu stupoare că, în registrul de stare civilă divorţul lor nu a fost menţionat.

Eroarea a ieşit la iveală după ce bătrânul, Ştefan Oseschi, a vrut să-şi facă ordine în viaţă şi, pentru că trebuia să meargă la notar, avea nevoie de un act de identitate valabil, buletinul vechi fiind expirat. Ajuns la Evidenţa Populaţiei, acesta a avut surpriza să constate că, deşi fusese emisă o sentinţă de divorţ, în registrele de stare civilă căsătoria nu era desfăcută. Altfel spus, în tot acest timp, de mai bine de 32 de ani, el a figurat în actele autorităţilor ca şi căsătorit, notează Monitorul de Botoșani.

Acum, încercând să refacă actele, bătrânul a găsit câteva fragmente din sentinţele vechi în casă doar că instanţele nu mai au dosarele vechi, iar cum sentința a fost pronunțată în recurs, bătrânul şi nepotul s-au trezit că trebuie să se adreseze atât Judecătoriei, cât şi Tribunalului pentru a clarifica problema.

Sursa foto: Monitorul de Botoșani

Close
Închide
  Close