MENIU CAUTĂ

Un fals militar din Vaslui s-a încadrat cu o diplomă de liceu falsificată. Totul, de gura mamei

Distribuie

Un fals militar din Vaslui s-a încadrat în armată cu o diplomă de liceu falsificată. Bărbatul s-a chinuit să termine mai multe licee din Vaslui, dar n-a fost în stare decât să facă zece clase. De gura mamei sale, a falsificat certificatul de absolvire al unei colege, a fost încadrat, și timp de cinci ani a reușit să înșele vigilența șefilor. A fost descoperit într-un final, judecat și condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare. Decizia Tribunalului Vaslui nu este însă definitivă.

Falsul militar din Vaslui se numește Gheorghitã Feluscã, acum în rezervă cadrul Centrului Militar Judetean Vaslui. Bãrbatul de 32 de ani a fost împins de la spate de mama sa care îi solicita mereu sã-si termine studiile liceale pentru a se încadra în armatã. Acesta s-a înscris la mai multe licee din Vaslui si Negresti dar nu a reusit sã învete pentru cã lucra în acelasi timp, ca șofer, relatează vremeanoua.ro.

L-a costat 1.200 de lei

În 2012 a plãtit 1.200 de lei, a pus mâna pe un certificat de absolvire a unei colege, care a fost falsificat. Actul a fost si legalizat la un notar, asa cã a trecut fãrã probleme de cadrele militare. Gheorghiță și-a vãzut astfel visul cu ochii si a ajuns militar. Falsul sãu a fost descoperit într-un final de cadrele din cadrul Centrului Militar Vaslui

Pentru a multumi pe mama sa, care îi solicita sã-si termine studiile liceale si pentru a accede mai usor în carierã, inculpatul l-a instigat pe M.S. la falsificarea unui certificat de absolvire care, în realitate, apartinea unei colege de serviciu. La data de 27.04.2012, inculpatul a determinat membrii comisiei de admintere sã redacteze în fals înscrisul intitulat ”fisa cumul de puncte” în care se atestã cã acesta a absolvit cursurile liceale, obtinând un punctaj partial de 4 puncte, superior celui pe care l-ar fi obtinut dacã nu ar fi fost considerat absolvent al cursurilor liceale. Aceastã determinare a constat în depunerea la CMJ Vaslui si la alte unitãti militare în cadrul cãrora a mai activat a certificatului de absolvire a liceului falsificat”, se aratã în rechizitoriul procurorilor militari. Falsul militar ar trebui să plătească și 700 de lei cheltuieli judiciare cãtre stat.

Sursa foto: vremeanoua.ro


VIDEO EXCLUSIV/ Ilona Brezoianu a folosit banii de șomaj ca să se pregătească pentru Facultatea de Teatru


 

Comentarii