Mergi direct la conținut »
Un magazin online din România permite cumpărarea de jucării cu monede virtuale
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Un magazin online din România permite cumpărarea de jucării cu monede virtuale

Un magazin online din România permite cumpărarea de jucării cu monede virtuale

Magazinul virtual BeKid.ro - unul dintre cele mai mari magazine online pentru copii din România – oferă posibilitatea cumpărării de produse cu plata în monedele digitale Bitcoin și Ethereum.

De Daniel Ionașcu,

Plata în Bitcoin a fost introdusă în luna februarie, în vreme ce plata în Ethereum este introdusă din această lună.

Conform companiei, 3% din totalul clienților fac plăți în criptomonede, iar cea mai mare comandă plătită astfel s-a ridicat la 4.995 lei.

„Anul trecut, când primeam cereri de la clienți din România ca să introducem criptomoneda ca alternativă de plată pe magazinul nostru online, am crezut că este doar un moft de moment al românilor, însă am rămas plăcut impresionat că mulți români plătesc cumpărăturile online cu criptomonede.

Uimirea noastra a fost cand una dintre primele comenzi a fost pentru un carucior de lux pentru copii in valoare de 4.995 lei. Acest lucru ne-a determinat să introducem Ethereum – a doua cea mai populară metodă virtuală – ca metodă de plată pe magazinul nostru. În viitor, specialiștii preconizează ca aceste criptomonede vor fi mai des folosite pentru tranzacționările online decât monedele naționale”, declară Iulian Ghişoiu, directorul general al companiei care deține retailerul online.

Ce este Ethereum

Bitcoin se tranzacționează acum la 6.656 dolari pe unitate, iar Ethereum este 209 dolari, potrivit CoinMarketCap. Plățile se pot face și pe fracțiuni de monedă, nefiind necesară deținerea uneia întregi.

Ethereum a fost creat la sfârșitul anului 2013 de către Vitalik Buterin, un cercetător de criptomonede și programator. Ethereum este a doua monedă virtuală din lume după capitalizare. Bitcoin are o capitalizare totală de 115,3 miliarde de dolari, iar Ethereum de 21,4 miliarde.

Close
Închide
  Close