Nici unul dintre angajații Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj nu ar fi pregătit să trateze bolnavii infectați cu coronavirus care ar urma să fie aduși aici, susține unul dintre doctorii angajați în unitatea medicală. Și asta pentru că medicii de la Spitalul de Recuperare au cu totul alte specializări decât cele necesare în criza actuală, subliniază acesta.

“Să vedem cine vor fi actorii, adică medicii care vor trata pacienți clujeni cu COVID-19, pneumonie, boli cardiace degenerative, diabet și altele. Să o luăm de sus în jos.

  • Chirurgii plasticieni. Pentru cei care nu știu, sunt cei care replantează mâini amputate. Refac fețele oamenilor după arsuri macabre. Rezolvă infecții devastatoare. Specializați în reconstrucții mamare după cancere mutilante. (…)
  • Ortopezii. Sunt cei care rezolvă sechele după traumatisme ale membrelor. Specializați în protezarea articulară. (…)
  • Balneologi. Sunt acei medici care o recuperează pe bunica dumneavoastră. Din scaun cu rotile vor ști să o readucă la statul în picioare și la un mers de om normal (…).
  • Neurologii. Supraspecializați în tratamentul pacienților sechelari după accidente vasculare cerebrale, boli degenerative neurologice. (…) Ce au ei în comun? Nu au tratat în viața lor un pacient cu pneumonie!”, susține medicul.

Cadrul medical afirmă că decizia de a transforma acest spital în unitate de tratare a bolnavilor de COVID-19 este “aiuritoare”, în condițiile în care există alte clinici în Cluj cu mult mai pregătite pentru așa ceva.

Ad placeholder
Număr fără precedent de noi cazuri COVID în România: 1.415 în ultimele 24 de ore. 43 de persoane au murit
Recomandări
Număr fără precedent de noi cazuri COVID în România: 1.415 în ultimele 24 de ore. 43 de persoane au murit
 

“Motivul pentru care a fost luată această decizie total aiuritoare scapă oricărui om normal. Probabil faptul că este un spital spațios. Probabil, dorința de afirmare a conducerii în fața organelor politice. Cine știe? Dar cum ar fi oare ca acest spital mare și spațios să fie și cu niște medici competenți în dotare? (…) Cum ar fi fost dacă pacienții de la Colectiv ar fi fost tratați de pneumologi sau interniști? Sau, în cazul unui mare cutremur, vom trimite dermatologi și oftalmologi în luptă? Rezultatele vor fi identice”, mai scrie medicul.

Dragi clujeni! Stați acasă. Nu mai răspunde nimeni pentru noi. Decât Dumnezeu.

Medic de la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj:

Manager: Am solicitat completarea schemei de personal

Un medic acuză trecerea Spitalului de Recuperare din Cluj pe lista pentru tratarea COVID-19: „Cum era dacă cei de la Colectiv erau tratați de pneumologi sau interniști?”
Sanda Patrichi FOTO: monitorulcj.ro

Contactată de Libertatea, managerul spitalului, Sanda Patrichi, spune că a solicitat completarea schemei de personal cu medici interniști care să îi asiste pe angajații Spitalului Clinic de Recuperare în tratarea pacienților infectați cu coronavirus.

Ad placeholder

“Părerea mea este că ne vom organiza cât se poate de eficient. Am solicitat ca medicii din specialitățile noastre să aibă în completare medici din specialitățile medicină internă, infecțioase, astfel încât să putem răspunde cât mai bine pentru efectuarea actului medical. Urmează să ni se răspundă”, a declarat Patrichi.

Citeşte şi:

Oprescu îl atacă pe managerul Spitalului Universitar unde sunt peste 100 de infectări COVID: „N-au condus în viața lor decât o roabă”

DOCUMENT: Ministerul Sănătății roagă printr-o circulară toate spitalele din țară să cumpere de la firma unui sârb saci pentru deșeurile COVID-19

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pentru pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”

2 milioane $ evaporați în afaceri cu lustre și tiruri! Românul care și-a făcut praf averea, toată țara îl cunoaște
PARTENERI - GSP.RO
2 milioane $ evaporați în afaceri cu lustre și tiruri! Românul care și-a făcut praf averea, toată țara îl cunoaște
Ce se întâmplă în familia patronului Hexi Pharma. Văduva lui Dan Condrea n-a avut pic de milă față de fiica și fosta soție
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Ce se întâmplă în familia patronului Hexi Pharma. Văduva lui Dan Condrea n-a avut pic de milă față de fiica și fosta soție
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri
HOROSCOP
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri
RECOMANDĂRI