Primarul, care este membru al Partidului Mișcarea Populară (PMP), spune că este nemulțumit deoarece, din punctul său de vedere, în România, fondurile în domeniul sănătății sunt alocate pe criteri politice. Lucian Morar spune că va rămâne în greva foamei până când acest lucru va înceta.

„Am început de la 9 jumătate greva foamei în faţa sediului Ministerului Sănătăţii. Acest gest este un strigăt împotriva unui sistem bolnav. În 2019, în România, Sănatatea se împarte pe criterii politice. Consider că prin decizia Ministerului, oraşul Ulmeni a fost discriminat etnic rasial, etnic si politic. (..) Sunt hotărât să rămân aici până când Ministrul Sănătăţii va înceta să mai împartă sănătatea pe criterii politice. Nu vreau să mai existe discriminari în Sănătate, îmi doresc corectarea nedreptăţii făcută pentru că eu nu am culoarea politică roşie”, a declarat primarul Lucian Morar, conform Mediafax.

Edilul din Ulmeni este de părere că decizia ministrului Sănătății de a deschide o stație de ambulanță în comuna maramureșeană Ariniș este influențată de culoarea politică a primarului din acea localitate și mai puțin de necesitățile medicale.

„Cea mai mare dezamăgire a fost atunci când doamna ministru a declarat acum două săptămâni ca se va deschide în comuna Ariniş, judeţul Maramureş, o staţie de ambulanţă. Asta s-a întâmplat pentru că acolo primarul este membru PSD, ba mai mult, este preşedintele primarilor PSD din Maramureş, pe când primarul din Ulmeni e de altă culoare politică. (…) Sunt siderat de decizia Ministerului Sănătăţii, comunicată public prin canalele media judeţene cu prilejul inaugurării Laboratorului de Radioterapie cu Energii Înalte, de a înfiinţa o staţie de ambulanţă în comuna Ariniş, judeţul Maramureş, în condiţiile în care U.A.T. Oraş Ulmeni a început acest demers justificat în anul 2011 şi nu a primit răspuns favorabil. Am transmis solicitări privind înfiinţarea unei staţii sau substaţii de ambulanţă în oraşul Ulmeni, judeţul Maramureş, începând cu anul 2011”, a mai spus Lucian Morar.

Primarul susține că în orașul Ulmeni are arondate șapte sate, iar în zonă nu există nicio substație a Serviciului de Ambulanță și niciun spital care să poată gestiona urgnețele. Cea mai apropiată unitate medicală se află la Baia Mare, la aproape 50 de kilometri distanță.

„În oraşul Ulmeni a existat staţie de ambulanţă, încă de pe vremea când era comună, iar în anul 2005 a fost desfiinţată. Oraşului Ulmeni, judeţul Maramureş îi sunt arondate un număr de 7 sate: Tohat, Chelinţa, Ţicău, Arduzel, Someş-Uileac, Vicea, Mânău, iar pe traseul Baia Mare – Ulmeni nu există nici o substaţie a Serviciului de Ambulanţă Maramureş, care să deservească cu maximă operativitate urgenţele din oraşul Ulmeni şi localităţile mai sus menţionate”, a mai precizat Morar.

Lucian Morar vrea ca Ministerul Sănătății să clarifice neapărat această situație, spunând ca ar fi o „premieră nefericită” să fie înființată o substație de ambulanță în comuna Ariniș și nu în Ulmeni, singurul oraș din acea zonă.

În 2011, primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, a intrat în greva foamei deoarece populaţia avea căldură în apartamente, însă a renunțat după șase zile de protest deoarece starea lui de sănătate s-a agravat.


Citește și:

Imagini revoltătoare: animale din Parcul Natural Comana au ars de vii, dar administratorii s-au sesizat abia la solicitarea ziarului Libertatea


 

„Un copil neiubit! Plângea când bea și trăgea cocaină”. Amănuntele tulburătoare din spatele accidentului provocat de Mario Iorgulescu
GSP.RO

„Un copil neiubit! Plângea când bea și trăgea cocaină”. Amănuntele tulburătoare din spatele accidentului provocat de Mario Iorgulescu

Horoscop 17 septembrie 2019. Zi cu belele! Situație încurcată la serviciu pentru această zodie
HOROSCOP

Horoscop 17 septembrie 2019. Zi cu belele! Situație încurcată la serviciu pentru această zodie