Mergi direct la conținut »
VIDEO | Un robot lăudat de presa din Rusia s-a dovedit a fi, de fapt, un om costumat. Cum s-a dat de gol
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO | Un robot lăudat de presa din Rusia s-a dovedit a fi, de fapt, un om costumat. Cum s-a dat de gol

VIDEO | Un robot lăudat de presa din Rusia s-a dovedit a fi, de fapt, un om costumat. Cum s-a dat de gol

Un robot "hi-tech", mult lăudat la televiziunea de stat din Rusia după ce a participat la un formul de tehnologie, s-a dovedit a fi, de fapt, un costum purtat de un om.

Russia-24 a lăudat robotul umanoid în timpul unui reportaj despre un forum dedicat roboticii. Reporterii televiziunii au arătat că „Boris (robotul – n. red.) a învățat deja să danseze și se descurcă bine la acest capitol”.

Totuși, internauții și-au pus semne de întrebare: Unde au fost amplasați senzorii exteriori ai lui Boris? De ce robotul executa atât de multe mișcări, fără să fie necesar, în timp ce dansa?

Mai târziu, fotografii care au surprins de la spate „robotul” au observat gâtul omului costumat, iar imaginile au fost postate imediat pe rețelele sociale.

Potrivit The Guardian, Boris este, de fapt, un costum creat de o companie pe nume „Show Robots”. Costumul costă aproximativ 3.300 de euro și este echipat cu un microfon și o tabletă, iar cei care l-au conceput susțin că acesta „oferă iluzia că ai în față un robot real”.


CITEȘTE ȘI: „România nu face protecție socială, face o spoială de protecție socială”. Interviu exclusiv cu dr. Aurelian Giugăl, cercetător, coautor al studiului care compară România din 1918 cu cea din zilele noastre


FOTO: CAPTURĂ VIDEO

Close
Închide
  Close