MENIU CAUTĂ
, de Dragoș Tănase

Un român, printre salvatorii animalelor de la o grădină ZOO din Fâșia Gaza. Se aflau într-o zonă de conflict, bolnave și subnutrite

Distribuie

Un medic veterinar român a participat la salvarea animalelor de la o grădină zoologică din Fâșia Gaza, care se aflau într-o zonă de conflict, bolnave și subnutrite. Organizația de protecție a animalelor "Four Paws" (Patru Lăbuțe) a reușit, după mai multe încercări, cea mai mare acțiune de eliberare de până acum.

Astfel, în data de 7 aprilie 2019, o echipă de intervenție a transferat 47 de animale în afara Fâșiei Gaza, la sanctuarele organizației din Iordania și Africa de Sud.

La această acțiune de amploare a participat și medicul veterinar Gabriel Ignat, vicepreședinte al Animal Society, o organizație non-profit, principalul partener și reprezentant al FOUR PAWS în România. Gabriel Ignat este absolvent al Facultății de Medicină Veterinară din București .

Gabriel Ignat este absolvent al Facultății de Medicină Veterinară din București

Medicul Gabriel Ignat, absolvent al Facultății de Medicină Veterinară din București (FOTO: Facebook.com)

Animalele salvate (cinci lei, o hienă, mai multe maimuțe, lupi, porci spinoși, vulpi, pisici, câini, emu, struți și veverițe) provin din grădina zoologică din Rafah, unde fuseseră uitate și neglijate, într-o zonă de confict armat permanent.

FOUR PAWS a dus animalele la sanctuare specializate din Iordania, iar doi dintre lei au fost îmbarcați pentru un zbor în Africa de Sud. Destinația finală este sanctuarul LIONSROCK, unde vor trăi în suprafețe foarte întinse și identice cu cele unde trăiesc în sălbăticie, dar împrejmuite și păzite, animalele fiind constant îngrijite de medicii veterinari ai organizației.

Acțiunea de eliberare a lor fusese initial programată pentru sfârșitul lunii martie, dar a trebuit să fie amânată din cauza exacerbării conflictului din regiune. Acum, datorită sprijinului autorităților locale și al proprietarului grădinii zoologice, misiunea a fost finalizată cu succes.

Echipa FOUR PAWS, formată din veterinari și experți în animale sălbatice, a ajuns în Gaza pe 4 aprilie și a durat patru zile până când negocierile au fost în sfârșit încheiate și animalele transferate.

”Munca neîntreruptă din aceste zile a testat limitele echipei noastre. Să consultăm și apoi să transportăm aproape 50 de animale, majoritatea sălbatice, a fost o provocare uriașă. Am fost impresionați de modul în care autoritățile din Israel, Palestina și Iordania au cooperat pentru binele acestor animale, deoarece am avut nevoie de ajutorul tuturor acestor oameni pentru ca transportul să fie unul reușit”, a declarat liderul misiunii, dr. Amir Khalil, care a mai participat la elibararea animalelor din alte două grădini zoologice din Gaza, în 2014 și 2016.

Vezi gestul emoționant făcut de un muzician la o grădină zoologică. Animalele stau și îl ascultă fără să se miște! (VIDEO)


Citește și… O bufniță care ataca oameni în Olanda a fost adusă în România, la ZOO Târgu Mureș. Ce făcea Bubo Bubo într-un parc din Amsterdam

Trei frați pompieri și grădina lor zoologică! Au transformat curtea casei părintești într-un adăpost pentru animale

Primul exemplar de panda roșu din România este vedeta Grădinii Zoologice din Brașov!


 

Citește mai multe despre Animale, fâşia gaza, grădina zoologică și Zoo pe Libertatea.

Comentarii