Așa descrie Viorel Bidae, 50 de ani, modul în care a fost dat afară, duminică, din secția de votare din Spania, unde era observator independent. Președintele secției l-a dat afară.

Românul povestește că a fost sunat de un fost deputat să-i spună că va veni să voteze la Secția 755 Oropesa, unde el este observator. L-a întrebat pe președintele secției de votare dacă poate să-i facă o fotografie pe holul secției. Președintele i-a spus că nu are voie, după care a zis că trebuie să dea un telefon ca să verifice, mai povestește bărbatul stabilit în Spania.

Ordin de sus

„După ce a încheiat convorbirea mi-a spus că i s-a dat ordin de sus să mă scoată afară și asta a fost.“

El locuiește în Spania, orașul Oropesa del Mar din provincia Castellon, de 18 ani, și a votat la toate alegerile din țara sa, iar începând cu alegerile europarlamentare din 2014 participă și ca observator.  

Mai mult, el se implică pentru comunitatea românilor din oraș prin funcția de responsabil pentru emigranți în cadrul primăriei orașului Oropesa del Mar.

La alegerile de anul acesta a obținut acreditare de observator independent de la Fiecarevot – o coaliție de ONG-uri care activează pentru monitorizarea alegerilor, acreditată la rândul său de Autoritatea Electorală Permanentă.

După cemembrii Coaliției Fiecare Vot au sesizat abuzul la Consulatul din Castellon, lui Viorel i s-a permis să intre din nou în secția de votare. 

Reprezentanții Consulatului motivează că românul a fost scos afară pentru că nu avea actele necesare.

Citeşte şi:

Diaspora s-a întors în țară și vinde legume în Piața Pucheni: „Am venit să fac agricultură și votez ca să putem rămâne acasă”

Imagini emoționante cu țara care nu se uită! Românii din Frankfurt vin la vot cu copiii lor: „Dacă ne întoarcem în țară sau nu, totul depinde de politică“

Peste 8,6 milioane de români au mers la urne la alegerile prezidențiale 2019. Prezența finală la vot a fost de 47,66%, cea mai mică după 1990

Țiriac a anunțat live la TV ce sumă donează în criza coronavirus: „Ajutăm 40.000 de oameni”
GSP.RO

Țiriac a anunțat live la TV ce sumă donează în criza coronavirus: „Ajutăm 40.000 de oameni”

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine