De Răzvan Mihalașcu,

Băiețelul de șase ani, originar din Franța, vizita Londra împreună cu familia sa a suferit o hemoragie „profundă” la nivelul creierului, după ce a căzut de la înălțime pe 4 august. Potrivit medicilor, rănile pe care le-a suferit copilul i-au pus viața în pericol.

Jonty Bravery, tânărul acuzat că l-a împins pe băiețel de pe o platformă de la etajul 10 al galeriei Tate Modern din Londra, a fost plasat în custodia autorităților britanice, înainte de a fi trimis în judecată în februarie.

„Băiatul a fost ales de Bravery care l-a împins de pe plaformă, intenționând să-l omoare,” a declarat procurorul Emma Jones în instanță, conform sursei citate.

Este extraordinar că băiețelul a supraviețuit după ce a căzut de la înălțime.

Emma Jones, procuror britanic:

Bravery a fost arestat la scurt timp după comiterea faptei. Tânărul le-a declarat polițiștilor că a vrut să rănească pe cineva la galeria de artă Tate Modern pentru a apărea la televizor.

În timpul audierilor, adolescentul, care avea 17 ani la momentul comiterii faptei, a explicat că a recurs la acest gest deoarece a vrut să demonstreze „fiecărui idiot” care i-a spus acestuia că nu are probleme mintale. Mai mult, tânărul i-a întrebat pe agenți dacă incidentul va apăra în jurnalele de știri.

„Am vrut să apar la știri”, a mărturisit el.

Bravery suferă de o tulburare obsesiv-compulsivă din spectrul autismului și, cel mai probabil, a avut o tulburare de personalitate. Tânărul a fost internat în spitalul din Broadmoor la jumătate lunii octombrie.

Potrivit BBC, tânărul avea vârsta de 17 ani în momentul în care a fost pus sub acuzare, însă identitatea acestuia nu a putut fi dezvăluită public până la împlinirea vârstei de 18 ani, în octombrie.

foto: BBC

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism
HOROSCOP

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism