De Răzvan Mihalașcu,

Băiețelul de șase ani, originar din Franța, vizita Londra împreună cu familia sa a suferit o hemoragie „profundă” la nivelul creierului, după ce a căzut de la înălțime pe 4 august. Potrivit medicilor, rănile pe care le-a suferit copilul i-au pus viața în pericol.

Jonty Bravery, tânărul acuzat că l-a împins pe băiețel de pe o platformă de la etajul 10 al galeriei Tate Modern din Londra, a fost plasat în custodia autorităților britanice, înainte de a fi trimis în judecată în februarie.

„Băiatul a fost ales de Bravery care l-a împins de pe plaformă, intenționând să-l omoare,” a declarat procurorul Emma Jones în instanță, conform sursei citate.

Este extraordinar că băiețelul a supraviețuit după ce a căzut de la înălțime.

Emma Jones, procuror britanic:

Bravery a fost arestat la scurt timp după comiterea faptei. Tânărul le-a declarat polițiștilor că a vrut să rănească pe cineva la galeria de artă Tate Modern pentru a apărea la televizor.

În timpul audierilor, adolescentul, care avea 17 ani la momentul comiterii faptei, a explicat că a recurs la acest gest deoarece a vrut să demonstreze „fiecărui idiot” care i-a spus acestuia că nu are probleme mintale. Mai mult, tânărul i-a întrebat pe agenți dacă incidentul va apăra în jurnalele de știri.

„Am vrut să apar la știri”, a mărturisit el.

Bravery suferă de o tulburare obsesiv-compulsivă din spectrul autismului și, cel mai probabil, a avut o tulburare de personalitate. Tânărul a fost internat în spitalul din Broadmoor la jumătate lunii octombrie.

Potrivit BBC, tânărul avea vârsta de 17 ani în momentul în care a fost pus sub acuzare, însă identitatea acestuia nu a putut fi dezvăluită public până la împlinirea vârstei de 18 ani, în octombrie.

foto: BBC

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate