Mergi direct la conținut »
Un tânăr grec a fost împușcat mortal de către forțele speciale albaneze după ce a fluturat steagul elen
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un tânăr grec a fost împușcat mortal de către forțele speciale albaneze după ce a fluturat steagul elen

Un tânăr grec a fost împușcat mortal de către forțele speciale albaneze după ce a fluturat steagul elen

Incidentul a avut loc duminică, de Ziua Oxi, în satul albanez Bularat, după ce Konstantinos Katsifas, în vârstă de 35 de ani, a arborat un steag elen lângă granița dintre Albania și Grecia.

Grecul a fost împușcat mortal de către forțele speciale albaneze RENEA. Motivul invocat de albanezi pentru uciderea tânărului este că acesta ar fi tras câteva gloanțe ca răspuns la somațiile repetate de a lăsa jos arma pe care o avea asupra lui, potrivit digi24.ro.

Deși autoritățile albaneze au postat imagini cu mașina în care s-ar fi aflat Konstantinos în timpul schimbului de focuri, presa elenă notează că incidentul a survenit la puțin timp după ce grecul postase pe rețeaua de socializare un mesaj prin care îndemna grecii din regiune să transmită „un mesaj ferm” de ziua Oxi.

Ziua Oxi este o sărbătoare națională în Grecia care comemorează atitudinea dictatorului grec Ioannis Metaxas care a respins ultimatumul dat de dictatorul italian Benito Mussolini pe 28 octombrie 1940.

După moartea lui Konstantinos, Ministerul grec de Externe a transmis că este inacceptabil ce s-a întâmplat, condamnând acțiunea albanezilor.


Ce le-au cerut anchetatorilor cei doi suspecți în cazul crimelor de la fabrica de ciment: „Ne era dor”


 

Close
Închide
  Close