Mergi direct la conținut »
UPDATE: Zeci de călători din trenul deraiat în județul Hunedoara, preluați de rude cu mașinile / FOTO Galerie foto
3imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE: Zeci de călători din trenul deraiat în județul Hunedoara, preluați de rude cu mașinile / FOTO

UPDATE: Zeci de călători din trenul deraiat în județul Hunedoara, preluați de rude cu mașinile / FOTO

Scene de coșmar, duminică dimineață, în județul Hunedoara. Un tren, în care se aflau peste 100 de călători, a deraiat. Planul roșu de intervenție a fost activat, ținând cont de numărul mare de persoane aflate în pericol.

UPDATE 14:15: Aproape 50 de pasageri care se aflau în trenul care a deraiat în zona localității Băiești au fost transportaţi în gara CFR Subcetate sau vor fi preluaţi de rude cu maşinile, de pe DN 66, pentru a ajunge la destinațiile propuse, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

„34 de călători au fost transportaţi în gara CFR Subcetate, trei călători în autogara din Haţeg, iar 11 călători vor fi preluaţi de rude, prieteni de pe DN 66”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda, citată de Agerpres.


UPDATE 11:00: Unul dintre călători a fost aruncat din tren, după ce garnitura feroviară a deraiat duminică dimineață. Mai multe echipaje de salvatori au intervenit la fața locului. Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a vorbit despre cele două vagoane de tren care au deraiat

„Planul Roșu este încheiat. A fost declanșat în urma apelului telefonic. S-au găsit în cele două vagoane 20 de persoane. Una dintre ele a fost aruncată din tren. Este pe drum spre spital. Persoanele care au fost în cele două vagoane au fost transportate spre alte gări pentru a-și continua drumul”, a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

CFR a anunțat că a fost trimisă o locomotivă pentru a prelua garnitura de tren în așa fel încât pasagerii să își continue călătoria spre destinația finală.

„În cele trei vagoane deraiate se aflau aproximativ 60 de pasageri, iar în celelalte vagoane aproximativ 80 de călători. O persoană care stătea în ușa trenului a fost rănită, fiind preluată de un echipaj al Ambulanței”, au precizat reprezentanții CFR într-un comunicat.

Autoritățile fac acum cercetări la fața locului pentru a stabili cauzele producerii accidentului feroviar.

Potrivit CFR, pasagerii care au bilete sau abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat.


Traficul feroviar este blocat între localitățile Subcetate şi Boieşti din județul Hunedoara, după ce trenul IR. 1821 a deraiat, a anunțat Centrul Infotrafic, din Inspectoratul General al Poliţiei Române

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze
Recomandări

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze

Trei vagoane din şase au părăsit şina de cale ferată. Din primele informaţii, o persoană a fost rănită uşor.

De asemenea, trenul a lovit şi un stâlp de electricitate.

„În tren se aflau circa 120 persoane. Din datele furnizate de conductorul trenului rezultă că nu sunt persoane rănite”, a transmis Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), conform Mediafax.

ISU Hunedoara a activat planul roșu de interveție, având în vedere numărul mare de persoane aflate în tren.

La fața locului au fost trimise mai multe echipaje de pompieri de intervenţie, descarcerare, echipaje medicale SMURD si ambulanţe.

De asemenea, traficul feroviar este întrerupt între stațiile Berzovia şi Oraviţa din județul Caraș-Severin, după ce şase dintre cele nouă vagoane ale unui tren marfar care transporta cereale au deraiat din motive tehnice.

Nimeni nu a fost rănit în urma incident.

Garnitura aparține unui operator privat și se deplasa pe ruta Grădinari – Timişoara Nord

În ambele cazuri, se fac cercetări pentru a se stabili cauzele producerii evenimentelor.

sursă foto: ISU Hunedoara / replicahd.


Citește și FOTO/ Ce înseamnă vacanță de lux pe Valea Prahovei: valet personal, elicopter sau limuzină, SPA și șampanie de fiţe


 

Close
Închide
  Close