Mergi direct la conținut »
Una dintre cutiile negre ale avionului prăbușit în Indonezia a fost găsită
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Una dintre cutiile negre ale avionului prăbușit în Indonezia a fost găsită

Una dintre cutiile negre ale avionului prăbușit în Indonezia a fost găsită

Scafandrii au recuperat unul dintre înregistratoarele de zbor ale avionului care s-a prăbușit luni în Marea Java, în Indonezia. Accidentul a avut loc la scurt timp după ce aeronava a decolat de pe aeroportul din Jakarta.

Informația a fost confirmată de un membru al echipajelor de căutare, conform agenției de știri Reuters, citată de Mediafax.

„Am căutat şi am scos cutia neagră” din resturile de pe fundul mării. Asta a precizat un scafandru care susține că dispozitivul părea intact.

Oficialii indonezieni nu au precizat, însă, dacă era vorba despre înregistratorul de date de zbor sau înregistratorul de voce, ambele fiind în mod uzual denumite cutii negre.

În schimb, un purtător de cuvânt al agenției indoneziene de căutare și salvare a confirmat că scafandrii au descoperit „un obiect portocaliu”, fără a menționa dacă obiectul descoperit este una dintre cutiile negre, care sunt de culoare portocalie.

Miercuri, fuzelajul avionului prăbuşit în Indonezia a fost localizat în mare. Potrivit sursei citate, anchetatorii indonezieni susțin că nu cunosc momentan cauzele prăbușirii avionului, însă speră ca prin recuperarea înregistratoarelor de zbor să obțină informații despre accidentul aviatic.

Luni, o aeronavă Boeing 737 MAX 8, a companiei Lion Air, s-a prăbuşit în mare, la nici 15 minute de la decolarea de pe Aeroportul Internaţional Soekarno-Hatta din Jakarta. Toate cele 189 de persoane aflate la bord au decedat în urma accidentului.

Avionul care s-a prăbușit în Indonezia ar fi avut probleme tehnice și la zborul precedent, desfășurat cu o noapte înainte.

sursă foto: North Photo


Citește și Gafă de proporții a lui Tudorel Toader. A prezentat un document semnat de un alt procuror decât Augustin Lazăr! Pe cine dă vina ministrul Justiției


 

Close
Închide
  Close