Mergi direct la conținut »
Unde este închis Julian Assange. Penitenciarul pe la care au trecut numai deținuți periculoși este cunoscut drept „Guantanamo al Marii Britanii”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Unde este închis Julian Assange. Penitenciarul pe la care au trecut numai deținuți periculoși este cunoscut drept „Guantanamo al Marii Britanii”

Unde este închis Julian Assange. Penitenciarul pe la care au trecut numai deținuți periculoși este cunoscut drept „Guantanamo al Marii Britanii”

Julian Assange a fost dus la o închisoare de maximă securitate, cunoscută drept "Guantanamo a Marii Britanii", unde de-a lungul anilor au fost închiși numeroși deținuți periculoși, susține un apropiat al fondatorului Wikileaks. 

De Dana Aramă,

Imediat după ce a fost arestat și instanța a decis plasarea lui în arest preventiv, Julian Assange, fondatorul Wikileaks, a fost transportat la penitenciarul Belmarsh, potrivit Bloomberg, care îl citează pe Vaughan Smith, un apropiat al lui Assange.

Penitenciarul Belmarsh, aflat în sud-estul Londra, a găzduit de-a lungul ultimilor ani o serie de deţinuţi periculoşi, inclusiv predicatorul islamic Abu Qatada, considerat mâna dreapta a lui Osama bin Laden în Europa.

Despre penitenciarul Belmarsh se spune că este închisoarea „Guantanamo a Marii Britanii”. Centrul de detenție de la Guantanamo este o închisoare de înaltă securitate din cadrul Bazei Navale Americane din golful Guantanamo, bază situată pe insula Cuba. Golful este proprietate a Statelor Unite ale Americii. Din 2002, autoritățile americane l-au folosit ca centru de detenție pentru deținuți acuzați de terorism.

Julian Assange, în vârsta de 47 de ani, a fost arestat, joi dimineață, după ce președintele Ecuadorului, Lenin Moreno, i-a retras dreptul de azil în ambasada sa din Londra. Fondatorul WikiLeaks a fost găsit vinovat joi de Curtea de Justiţie din Londra de încălcarea termenilor eliberării pe cauţiune, , în cazul unui mandat emis în anul 2010 pentru acuzaţii de abuz sexual în Suedia , și riscă 12 luni de închisoare. Julian Assange face obiectul unei cereri de extrădare în SUA pentru „piraterie informatică”.

FOTO: Epa


Citește și: 

OPINIE | Scriitorul Vasile Ernu, noua semnătură din paginile Libertății: „Arestarea lui Assange – devenim căței de companie ai Puterii sau câini de pază ai libertății?”

Close
Închide
  Close