Urs lovit de mașină la Bușteni. Turiștii, avertizați că animalul poate fi rănit și violent

17 iulie 2017 15:43

Autorităţile din Buşteni sunt în alertă după ce un urs a fost lovit de o maşină, apoi s-a refugiat în pădure. Turiştii şi localnicii sunt sfătuiţi să evite traseele montane, existând riscul ca animalul să fie rănit şi violent.

Reprezentanții Prefecturii Prahova au anunțat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un urs a fost lovit de o mașină în Buşteni, apoi a fugit în pădure. Deoarece până în acest moment nu se știe dacă animalul a fost rănit sau nu, oamenii din zonă au fost informaţi şi sfătuiţi să nu meargă în pădure.

”Au fost constituite echipe formate din jandarmi, reprezentanţi ai Ocolului Silvic şi Fondului Cinegetic, care patrulează în zonă pentru protejarea populaţiei. Prin intermediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova şi al Politiei Locale Buşteni a fost informată populaţia cu privire la existenţa unui potenţial pericol determinat de existenţa animalelor sălbatice în general şi a unui urs rănit, în special”, arată Prefectura Prahova.

Jandarmii recomandă evitarea traseelor montane din zona acestei localităţi, deoarece există riscul ca ursul să fie rănit şi implicit să devină violent.

foto: Arhivă


EXCLUSIV/ Decizia luată de Gabriela Cristea şi Tavi Clonda, cu puţin timp înainte să devină părinţi

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro