MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

USR acuză Guvernul că nu mai are bani pentru a interveni în criza pestei porcine; Teodorovici: ”Fondul de rezervă al Guvernului este, astăzi, zero!”

Distribuie

USR acuză Guvernul că nu mai are bani pentru a interveni în criza pestei porcine. ”Fondul de rezervă al Guvernului este, astăzi, zero!”, a declarat ministrul de Finanțe într-o emisiune TV. Într timp, Executivul așteaptă ședința CSAT de săptămâna viitoare, pentru avizarea bugetelor instituțiilor din Apărare, pentru a putea da rectificarea bugetară. 

„Guvernul PSD-ALDE nu are bani să intervină pentru a opri răspândirea pestei porcine deoarece la elaborarea bugetului pe 2018 aproape toţi banii din Fondul de rezervă al Guvernului au fost alocaţi la alte cheltuieli. În decembrie anul trecut, când se discuta bugetul pe 2018, domnii Eugen Teodorovici, Viorel Ştefan şi Ionuţ Mişa au scăzut Fondul de rezervă al Guvernului de la 83 de milioane la doar 3 milioane”, au transmis cei de la USR.

Potrivit USR, la acel moment reprezentanţii săi au susţinut că „este absurd” ca Guvernul României să nu aibă bani în fondul de rezervă, pentru că pot apărea situaţii de criză, „dar cei trei experţi în finanţe ai PSD au ignorat” această observaţie.

„Astăzi, Guvernul PSD nu are bani să intervină pentru a opri răspândirea pestei porcine, iar Eugen Teodorovici spune că nu sunt bani la fondul de rezervă pentru că s-ar fi cheltuit pe alte ‘urgenţe'”, a declarat deputatul USR Cosette Chichirău, membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci.

Teodorovici: ”Fondul de rezervă al Guvernului este, astăzi, zero pentru că am alimentat tot timpul situaţii care au apărut”

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, miercuri seară, la Antena 3, că nu mai sunt bani în Fondul de rezervă al Guvernului.

„Fondul de rezervă al Guvernului este, astăzi, zero pentru că am alimentat tot timpul situaţii care au apărut. Anul acesta am tot dat pe inundaţii, calamităţi naturale, pestă porcină, deci s-au alimentat nişte fonduri în astfel de situaţii. Sunt publicate în Monitorul Oficial Hotărârile de Guvern prin care au fost alocate sumele respective. Peste 600 de milioane de lei doar pe calamităţi naturale, evenimente care s-au anticipat de anul trecut când s-a făcut bugetul pe 2018”, a susţinut ministrul.

Se cere comisie de anchetă în Parlament, în cazul crizei pestei porcine.

Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților, alături de reprezentanții PMP, a inițiat, joi, demersurile pentru înființarea comisiei parlamentare de anchetă, prin înregistrarea solcitării la Biroul Permanent al Camerei Deputaților.

În 18 județe, inclusiv București și județul Ilfov, au fost depistate focare de pestă porcină, potrivit hărții Comisiei Europene.

Virusul a fost confirmat și la cea mai mare fermă de porci din România și a doua din Europa.

Citește și: Confesiunile unei fugare. Pictorialul care a încins spiritele în România! Revista VIVA! are imagini cu Elena Udrea gravidă în Costa Rica

Citește mai multe despre Eugen Teodorovici, ministrul finantelor publice și pestă porcină pe Libertatea.

Comentarii