Mergi direct la conținut »
USR, avertisment către Guvernul Dăncilă, în ziua şedinţei de la Palatul Victoria: "Dacă dă OUG, aruncă în aer statul de drept din România!"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > USR, avertisment către Guvernul Dăncilă, în ziua şedinţei de la Palatul Victoria: "Dacă dă OUG, aruncă în aer statul de drept din România!"

USR, avertisment către Guvernul Dăncilă, în ziua şedinţei de la Palatul Victoria: „Dacă dă OUG, aruncă în aer statul de drept din România!”

Uniunea Salvaţi România a atenţionat, miercuri, Guvernul, care urmează să se reunească în şedinţă, că dacă dă ordonanţă de urgenţă, aruncă în aer statul de drept din România.

De Valentina Postelnicu,

„Dacă dă ordonanţă de urgenţă, Guvernul PSD-ALDE aruncă în aer statul de drept din România. Consecinţa ar putea fi activarea Articolului 7 din Tratatul UE, aşa-numita „opţiune nucleară”, dar şi suspendarea fondurilor europene. O avertizăm pe Viorica Dăncilă să nu îşi pună semnătura pe OUG-ul care îl scapă pe Dragnea de puşcărie. Va rămâne în istorie ca premierul care a girat scoaterea României din UE! Singura preocupare a social-democraţilor este să scape de propriile dosare penale, nu le pasă de România. Dar românii îi pot opri pe 26 mai”, a transmis preşedintele USR, Dan Barna.

USR susţine că „modificările la Codurile penale gândite de Tudorel Toader ar dinamita justiţia, pe de o parte prin introducerea posibilităţii revizuirii sentinţelor definitive din dosarele de corupţie, pe de altă parte prin dezincriminarea unor infracţiuni şi reducerea unor termene de prescripţie”.

„Modificările propuse ignoră recomandările Comisiei de la Veneţia, ale Comisiei Europene şi ale GRECO, solicitările partenerilor europeni şi internaţionali, potrivit cărora transpunerea deciziilor Curţii Constituţionale în legislaţia penală trebuie făcută fără renunţarea la lupta împotriva corupţiei şi cu respectarea independenţei sistemului judiciar din România, în condiţiile unei consultări cuprinzătoare şi eficiente cu părţile implicate. USR cere, asemenea magistraţilor din CSM, ca orice modificare la Codurile penale să se facă în mod transparent şi să treacă prin Parlament”, se arată în comunicatul USR.

Prim-vicepreședintele Comisie Europene, Frans Timmermans, a declarat, miercuri, că instituția pe care o reprezintă este dispusă să ia orice măsură este necesară împotriva României dacă se vor adopta legi care să ofere impunitate demnitarilor de rang înalt.

Citeşte şi: VIDEO / Preţuri supraevaluate de peste zece ori pentru testarea instalațiilor electrice ale Direcției Protecția Copilului Sector 6

 
 
Close
Close
Închide