MENIU CAUTĂ
31 Iul. 2018 15:14 , de Valentina Postelnicu

Varujan Vosganian, despre scandalul mașinii cu numere anti-PSD: ”Obscenități care altădată puteau fi văzute doar pe pereții toaletelor publice ajung să fie folosite drept sloganuri politice”

Distribuie

Varujan Vosganian, despre scandalul mașinii cu numere anti-PSD: ”Obscenități care altădată puteau fi văzute doar pe pereții toaletelor publice ajung să fie folosite drept sloganuri politice”, a transmis purtătorul de cuvânt al ALDE, prin intermediul unui comunicat oficial. 

'Asistăm la o degradare fără precedent a vieții publice. Obscenități care altădată puteau fi văzute doar pe pereții toaletelor publice sau pe gardurile mahalalelor ajung să fie folosite, într-o atmosferă plină de entuziasm, drept sloganuri politice. Iar faptul că atari obscenități sunt încurajate și propovăduite chiar de lideri politici arată că, în ce privește morala publică, s-a ajuns într-un spațiu al imponderabilității morale în care nu mai există niciun reper, nicio limită', a scris Vosganian.

El spune că 'un român trăitor în Suedia a pătruns în România cu un automobil purtând pe plăcuțele de înmatriculare îndemnuri de agresiune sexuală la adresa unui partid politic'.

'Poliția i-a deșurubat plăcuțele de înmatriculare și i-au ridicat respectivului permisul de conducere. Nu e clar încă dacă Parchetul a decis deschiderea unui dosar penal pentru această faptă. Iată ce scrie pe Facebook, din cale-afară de indignat față de „abuzurile' poliției, senatorul PNL Florin Cîțu: Dragnea şi PSD folosesc instituţiile statului, în special cele de forţă, împotriva adversarilor politici. Şi eu am fost victima acestor anchete. Ce face PSD în cazul şoferului din Suedia reprezintă încă o dovadă. Mesajul incriminat nu se referă la România, la statul român, Guvernul României, persoane din Guvern etc. Nu. Mesajul este împotriva unei formaţiuni politice. Într-o societate liberă, nu sub dictatura PSD, formaţiunea politică afectată de mesajul public îşi caută dreptatea în instanţă. Ce face PSD acum reprezintă un abuz îngrozitor, demn de comuniştii anilor 50. O să le propun colegilor mei din comisiile de specialitate să ceară ministrului de Interne explicaţii pentru acest abuz', a scris Varujan Vosganian.

El îi transmite colegului de la PNL că, personal, nu cunoaște vreun caz, de când au apărut primele automobile pe drumurile patriei, în care vreun șofer să intre pe teritoriul României și să circule nestingherit sute de kilometri, până în Capitală, cu obscenități înscrise pe plăcuțele de înmatriculare.

'Mi-e greu să cred că așa ceva s-ar fi putut întâmpla vreodată, indiferent de perioadă și de regimul politic.Ceea ce este însă cu mult mai grav, este faptul că un om politic, membru în Senatul României, este dispus la concesii inimaginabile de la morala publică și de la legile țării, doar de dragul unei iluzorii și ridicole izbânzi în plan mediatic. Orice este permis pentru domnul Florin Cîțu atunci când îți poți lovi adversarul politic. Inclusiv să propovăduiești obscenități și să îndemni la atitudini agresive. Am văzut strădania penibilă a unor jurnaliști de a dovedi că ceea ce scria pe respectivele plăcuțe era doar un îndemn duios și nicidecum o instigare la ură și o înjosire a demnității umane. Iată cum traduce din română în română Dexonline.ro un asemenea tandru îndemn: „invitație la sex oral adresată unei persoane indiferent de sex, cu intenția de a jigni, de a înjosi. A invita o femeie să practice sau a practica sexul oral'. Copiii au, într-adevăr, ce învăța privind la televizor reportajele despre automobilul șugubăț. Ce să ne mai mirăm, dacă șoferul însuși, în apărarea sa, invocă faptul că se afla în automobil împreună cu băiatul său de opt ani (!?!) Mă întreb cum a explicat tatăl odraslei sale sensul celor scrise pe plăcuța de înmatriculare și dacă în Suedia acest mod de a face educație în familie este permis', mai spune deputatul ALDE.

El continuă: 'Așadar, domnule Cîțu, vi se pare normal ca cineva să instige, în public, la agresiune sexuală împotriva unui partid politic… Un „viol generic' împotriva a zeci dacă nu chiar sute de mii de femei membre PSD este scuzabil căci, nu-i așa, ele nu sunt membre ale Guvernului !!! Ministrului de Interne trebuie să i se ceară socoteală că a oprit această obscenă sugestie de terapie sexuală în grup îndreptată, batjocoritor, împotriva a sute de mii de oameni! La care dumneavoastră sunteți unul dintre terapeuți…Și ca să lămurim și chestiunea abuzului, amintesc senatorului Florin Cîțu că tocmai colegii domniei sale din PDL au prevăzut în Codul Penal pedeapsa pentru astfel de fapte: „Art. 369 Incitarea la ură sau discriminare: Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Art. 371 Tulburarea ordinii şi liniştii publice: Fapta persoanei care, în public, (…) prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă'.

Varujan Vosganian îi transmite un mesaj lui Cîțu: 'Domnule senator Florin Cîțu, îmi manifest speranța că veți șterge de pe Facebook această rușinoasă postare. Vă înțeleg elanurile, căci sunteți mai nou în politică, dar, pe viitor, când vă mai cuprind astfel de elanuri, nu le scrieți nici măcar pe gardurile întunecoase ale mahalalelor, păstrați-le pentru dumneavoastră'.

Șoferul mașinii cu M**E PSD a fost oprit, luni dimineață (30 iulie), în trafic și i s-au confiscat numerele de înmatriculare, dar a rămas și fără permisul auto.

Vezi ce spune șoferul mașinii cu număr de înmatriculare anti-PSD, după ce Poliția i-a confiscat plăcuțele (VIDEO).

Ambasada Suediei la București a transmis că plăcuțele de mașină personalizate emise de Agenția Suedeză de Transport sunt valabile pentru călătoriile în Uniunea Europeană (UE).

Într-un mesaj ulterior, Ambasada Suediei a adăugat că este dreptul țărilor în care se află mașină să decidă dacă îi permit sau nu să circule.

Află cine e Răzvan Ștefănescu, șoferul mașinii cu numere anti-PSD…

Comentarii