Aripa Marga-Lupu-Chirita a consfintit, prin congresul organizat sambata la Teatrul National, ruperea definitiva de PNTCD condus de Victor Ciorbea. Participantii la congres l-au ales pe Vasile Lupu in fruntea acestei fractiuni, considerata „partea sanatoasa din PNTCD” si au hotarat infiintarea unei noi formatiuni, Partidul Democratiei Crestine.
Cel de-al doilea act al dramei taraniste s-a consumat la o zi dupa ce taranistii lui Victor Ciorbea l-au ales pe fostul lider de sindicat in fruntea partidului parasit de Andrei Marga, care si-a dat demisia prin fax. Congresul aripii Marga-Lupu-Chirita a alocat o mare parte din timp criticilor aduse fostilor colegi, lansand chiar si un slogan: „Liderii sunt acolo, partidul este aici”. Calin Catalin Chirita, ales sambata secretar general, i-a criticat pe „taranistii compromisi” care au transformat guvernarea anterioara intr-un „SRL care sa le satisfaca interesele”, iar Vasile Lupu i-a caracterizat pe fostii colegi cu care a impartit puterea in PNTCD drept „lacomi, parveniti si cu dispret fata de munca cinstita”.
„Dupa Coposu nu s-a mai intamplat nimic in PNTCD, iar liderii care au urmat la conducere au facut partidul de ras”, a spus si fostul deputat Gheorghe Ceausescu.
La congresul de sambata a fost adoptata o rezolutie care anuleaza deciziile de excludere din PNTCD luate impotriva membrilor gruparii Marga-Lupu-Chirita. Tot atunci a fost adoptat si raportul comisiei juridice care declara nula fuziunea PNTCD cu ANCD, pe motivul incalcarii legii.
Considerand ca cei care au contestat numirea lui Ciorbea la sefia PNTCD, devenind astfel disidenti, reprezinta „partea sanatoasa” a taranistilor, participantii la Congres au decis, la propunerea lui Andrei Marga, infiintarea unui nou partid. Acesta se va numi Partidul Democratiei Crestine (PDC), iar Congresul a adoptat o rezolutie prin care se angajeaza sa reconstruiasca PNTCD in forma PDC. Aceasta formatiune va recurge la un nou „model de a face politica, si, potrivit lui Marga, „va promova reforme fara sa le compromita”, iar programele sale se vor adresa taranilor, proprietarilor, intreprinzatorilor si „celor care-si dau seama ca Romania va iesi din criza numai atasata Occidentului”. Vasile Lupu a tinut sa precizeze ca, pana la inregistrarea noii formatiuni, cei din aceasta grupare sunt membri PNTCD, iar „celalalt partid nu are nici o sansa de acces pe scena parlamentara si reprezinta pentru liderii de acolo doar o palarie politica, acestia fiind interesati de cheltuirea celor opt miliarde de lei aflate in vistieria partidului”. Proaspatul presedinte a mai spus ca deja partidul cel „sanatos” s-a inscris pe drumul spre Palatul Parlamentului.

Gigi Becali a explicat de ce nu vrea să poarte mască: „Sunt câine să-mi pun botniță? Doctorii mi-au dat lista cu vitamine”
PARTENERI - GSP.RO
Gigi Becali a explicat de ce nu vrea să poarte mască: „Sunt câine să-mi pun botniță? Doctorii mi-au dat lista cu vitamine”
Detaliul din cazul Caracal care zguduie România! Cine este, de fapt, Gheorghe Dincă! S-a aflat abia acum adevărul
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Detaliul din cazul Caracal care zguduie România! Cine este, de fapt, Gheorghe Dincă! S-a aflat abia acum adevărul
Horoscop 14 iulie 2020. Fecioarele ar trebui să își păstreze intactă diplomația
HOROSCOP
Horoscop 14 iulie 2020. Fecioarele ar trebui să își păstreze intactă diplomația