Mergi direct la conținut »
"Vestele galbene", din nou în stradă! Peste 20.000 de oameni protestează în Franța
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > "Vestele galbene", din nou în stradă! Peste 20.000 de oameni protestează în Franța

„Vestele galbene”, din nou în stradă! Peste 20.000 de oameni protestează în Franța

"Vestele galbene" s-au mobilizat din nou în Franța, în cea de 11 acțiune de la debutul protestelor care au avut ca temă inițială scumpirea carburanților. Între timp, revendicările protestatarilor au devenit pur politice, tema favorită fiind demisa actualului președinte Emmanuel Macron și a puterii executive.

De Mihai Niculescu,

Mii de oameni au ieșit după amiază, din nou în stradă iar ciocnirile „vestelor galbene” au avut loc și în localitatea Nantes. Potrivit ministrului francez de interne, Christophe Castaner, în stradă au ieșit aproximativ 20.000 de persoane. Estimarea a fost făcută în jurul orelor 15 ora României, așa că este foarte probabil ca numărul acestora să fi crescut. În ciocnirile violente de la Nates, cel puţin trei persoane au fost arestate, relatează stiripesurse.ro.

2.500 de „veste galbene” manifestau în Paris, iar situația era deosebit de tensionată în Piața Bastiliei. Alte mii manifestau la Bordeaux şi Toulouse.


Citește și: UPDATE: Anchetă în cazul metroului deraiat la Depoul Berceni. Mecanicul a fost rănit / FOTO


 

Close
Închide
  Close