De Mihai Toma,

În total, numărul de cazuri ”importate” din străinătate se ridică în prezent la 269.

Oricine intră în China, direct în carantină

Pentru a evita ca aceste persoane să lanseze din nou o pandemie în mare parte ţinută acum sub control în China, autorităţile au impus intrarea în carantină a tuturor persoanelor care intră pe teritoriul chinez.

În raport cu jumătatea lui februarie, când noile contaminări se numărau cu miile în fiecare zi, contagiunea a fost practic stopată în China, ţară de unde a pornit pandemia.

China a înregistrat în total peste 81.000 de persoane contaminate, dintre care mai sunt bolnave numai 6.013, potrivit autorităţilor sanitare.

7 decese raportate

Numărul morţilor s-a redus şi el considerabil, cu şapte decese raportate sâmbătă, toate în provincia Hubei, epicentrul pandemiei.

Italia, cu peste 4.000 de morţi, a depăşit net China în număr de decese provocate de noul coronavirus (3.255).

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a salutat vineri eforturile pentru a opri răspândirea pandemiei la Wuhan, marele oraş din centrul ţării unde coronavirusul a apărut în decembrie.

Wuhan dă speranţă restului lumii arătând că şi cea mai gravă situaţie este reversibilă.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general OMS:

OMS a anunţat vineri că numărul persoanelor bolnave de COVID-19 a ajuns la 250.000 în toată lumea, iar numărul deceselor a depăşit pragul de 11.000 de morţi.

Citeşte şi:

LIVE UPDATE Coronavirus în lume | Numărul persoanelor infectate a depășit 1,2 milioane, iar al deceselor a sărit de 69.000

Un fost viceprimar al Bucureștiului și membru al Guvernului României face afaceri cu măști de protecție. Directorul general Unifarm: ”Ne-am înțepat un pic”

În ziua declarării restricțiilor treptate, Societatea de Anestezie și Ministerul dau cifre diferite de paturi de terapie intensivă disponibile

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur