MENIU CAUTĂ
06 Iun. 2018 11:54 , de Cristina Sterian

Viceprimarul din Urziceni, Liviu Cazan, un șef de Ocol Silvic și un administrator de firmă, control judiciar pentru infracțiuni economice

Distribuie

Viceprimarul din Urziceni, Liviu Cazan, șeful Ocolului Silvic Slobozia și un administrator de firmă acuzați de infracțiuni economice au primit control judiciar pentru 60 de zile. Decizia aparține magistraților Tribunalului Ialomița și poate fi contestată la Curtea de Apel București.

Viceprimarul din Urziceni, Liviu Cazan, alături de șeful Ocolului Silvic Slobozia, și de un afacerist sunt acuzați de crearea unui prejudiciu de 800.000 de lei prin evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani. Cei trei, alături de alte două persoane împotriva cărora nu a fost dispusă nicio măsură deocamdată, sunt acuzați că, timp de doi ani, în perioada 2015 – 2017, având calitatea de administratori ai unor societăţi comerciale din Ialomiţa, ar fi efectuat operaţiuni de comercializare de material lemnos, fără respectarea legislaţiei în domeniu.

Astfel, cei în cauză ar fi întocmit documente fictive şi nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile operaţiunile derulate şi veniturile obţinute.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 800.000 de lei.

Cei trei au fost reținuți inițial, după care au primit măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.

Citește și: REPORTAJ/Invazie de broscuțe pe un drum din județul Vaslui. 'Nu am mai văzut așa ceva, pare desprins din filme'/FOTO-VIDEO

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 19 februarie 2019
Comentarii