MENIU CAUTĂ
17 Noi. 2014 13:39

Victor Ponta, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ: PLEACĂ sau NU din FUNCȚIA DE PREMIER? Primul SEMN DE CONSENS cu Iohannis

Distribuie

Primul subiect atins de către Victor Ponta în conferința de presă de astăzi este cel al colaborării cu noul președinte, Klaus Iohannis.
”Îmi exprim, alături de liderii de coaliție, dorința de a dialoga cu președintele legitim al țării”, a declarat premierul.

PLEACĂ DE LA Palatul Victoria?

În ceea ce privește recentele zvonuri cu privire la posibila sa demisie din fruntea guvernului, Victor Ponta a negat această posibilitate și a și explicat decizia sa:
”România are nevoie de stabilitate și de predictibilitate. Din punct de vedere strict personal, mi-ar fi cel mai ușor pentru mine și pentru familia mea …. (este întrerupt de unul dintre jurnaliștii care vorbea la telefon, dar s-a subînțeles că urma să pomenească demisia – n.r.), dar respectăm votul românilor din 2012.
Atâta timp cât am sprijinul coaliției parlamentare sunt hotărât să rămân în funcția de prim-ministru și să continui programul de guvernare până în 2016”, a anunțat premierul, subliniind că, deocamdată, ACL, alianța care a dat președintele României.
”Intenționez să continui actul de guvernare alături de PSD, PC, UNPR și PLR”, mai spune acesta.
În ceea ce privește teama românilor că schimbările din țară vor duce și la schimbări semnificative de buget, Victor Ponta susține: ”Nu se schimbă nicio cotă unică și nu se măresc taxe și impozite”.

SOLUȚIA PENTRU DIASPORA

Premierul a adus în discuție și tema alegerilor din diaspora și susține că, în contextul celor întâmplate la cele două tururi de scrutin din noiembrie, se impun ” o nouă legislație și o nouă logistică pentru votul din diaspora”.
”Dacă va exista un acord cu cei de la ACL, vrem să elaborăm la începutul lui 2015 o legislație pentru participarea la vot a tuturor românilor din diaspora”, a anunțat Victor Ponta.
Acesta, în calitate de premier, a spus că dorește reabilitarea imaginii Ministerului de Externe și consideră că Teodor Meleșcanu a făcut tot ce i-a stat în putință pentru ca votul din diaspora să decurgă bine în turul doi.

PUNE FRÂNA ÎN PSD

După anunțarea rezultatelor parțiale din turul doi, în PSD este fierbere mare. Nume marcante ale partidului, dintre care cei mai vocali sunt Dan Șova, Marian Vanghelie și Liviu Negoiță, au cerut demisia unor lideri, mai ales pe aceea a lui Liviu Dragnea, director de campanie a lui Ponta, considerat direct responsabil de eșecul din alegeri.
”Electoratul ne-a dat un mesaj puternic și ar trebui să avem decența să ne ținem gura un timp”, a spus Ponta, adăugând că ”domnii, Negoiță și Vanghelie au pierdut în sectoarele lor”.
Peste o săptămână, împreună cu Liviu Dragnea, putem să tragem concluziile și să schimbăm PSD în direcția pe care oamenii o așteaptă, nu în direcția în care vor unii lideri”, a anunțat liderul USL.

PRIMUL SEMN DE CONSENS CU Iohannis

Klaus Iohannis, președintele ales în urma votului de dumincă, a cerut, chiar din timpul campaniei electorale, ca Legea amnistiei și grațierii să fie reintrodusă în Parlament și picată. Nu a primit niciun răspuns clar până astăzi.
Mâine, în Camera Deputaților, vom vota pentru respingerea definitivă a legii amnistiei și grațierii și pentru încuviințarea actului juridic”, a anunțat Victor Ponta.

Citește mai multe despre Alegeri prezidențiale pe Libertatea.

Comentarii