De Valentina Postelnicu,

„Prin forţa raţiunii, dincolo de Iordache şi alţii, mai suntem oameni normali, o să o dezbatem şi o să votăm luni (…). Nu contează ce au votat, pentru că ceea ce au votat ei este ilegal şi împotriva regulamentului”, a precizat Ponta, după şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere.

Ponta a făcut această precizare după ce a fost întrebat dacă se gândeşte să boicoteze votul de sâmbătă pe moţiunea de cenzură.

El a susţinut că reprezentantul minorităţilor, deputatul Dragoş Zisopol, a fost adus „cu forţa” la şedinţa conducerii Parlamentului.

„Nu, domnul Zisopol nu era prezent, l-au adus după aceea cu forţa”, a spus Ponta, după scandalul din şedinţa conducerii reunite a Parlamentului.

Ce strategia are Opoziţia

Potrivit unor surse parlamentare, Opoziția va solicita, miercuri, în plenul reunit, un vot pentru mutarea dezbaterii și a votului moțiunii pentru ziua de luni.

Parlamentarii iau în calcul articolul 20 alin. (1) din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, care prevede că „proiectul ordinii de zi şi al programului de lucru este supus aprobării Parlamentului în ziua stabilită pentru şedinţa comună”.

Alineatul 2 al aceluiași articol spune că „ordinea de zi şi programul de lucru se adoptă cu votul deschis a cel puţin jumătate plus unu din numărul deputaţilor şi senatorilor prezenţi”.

Potrivit calculelor din Parlament, social-democraților le lipsesc cinci voturi în plenul reunit, pentru a avea majoritate.

Astfel, Opoziţia va încerca să modifice calendarul moţiunii de cenzură, stabilit deja, de dimineaţă, la Birourile reunite, în plenul comun.

Citeşte şi:

Mihai Mărgineanu: „În politică şi în administraţia de stat ajung oameni care n-au fost în privat sau care nu au avut succes în privat”

Rebecca, fiica cea mare a Anamariei Prodan, a devenit cea mai tânără conducătoare de club din Liga 1!
GSP.RO
Rebecca, fiica cea mare a Anamariei Prodan, a devenit cea mai tânără conducătoare de club din Liga 1!
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor