MENIU CAUTĂ
07 Feb. 2018 10:00 , de Denisa Macovei

VIDEO EXCLUSIV/Finaliștii de la Eurovision, Eduard Santha și Lucas Molina, au făcut artă …fără acordul părinților. „Am plecat de acasă”

Distribuie

Finaliștii de la Eurovision, Eduard Santha și Lucas Molina, au acceptat invitația noastră și, cu câteva zile înainte de marea finală la etapa pe România, cei doi au venit în platoul Libertatea pentru a ne povesti cum a început povestea lor în muzică.

Atrași de mici către muzică și dans, cei doi finaliști de la Eurovision, au fost nevoiți să plece din sânul familiilor pentru a putea să-și urmeze visul. Dacă Eduard Santha s-a mutat la Londra, unde a studiat Artele și a lucrat ca bucătar, Lucas Molina a „fugit” în lume când s-a lovit de refuzul părinților de a face o școală de Arte. „Cumva m-a atras mereu arta și exprimarea asta liberă. Părinților mei le-a fost foarte greu să înțeleagă. Eu sunt dintr-un orășel foarte mic, din Carei, și perspectivele pentru un artist, pentru un muzician acolo sunt foarte mici. Cânți la nuntă și atât. Le-a fost foarte greu să înțeleagă ideea de artist în familia noastră și atunci mi-au zis să mă duc la informatică. Am zis că nu vreau, dar m-am conformat. Eu i-am înțeles târziu, dar i-am înțeles și trebuie să îi mulțumesc mamei mele că este un stâlp în viața mea și până la urmă am ajuns la un consens”, ne-a declarat Eduard Santha, completând că în prezent îi dă dreptate mamei sale și nu crede că-și va susține copilul să se facă artist.

„Având în vedere că noi trecem prin greutățile astea ca artiști, crede-mă că și eu, dacă o să am un copil, o să mă gândesc de două ori dacă o să-l canalizez pe drumul ăsta”, a mai spus artistul.

Finaliștii de la Eurovision, Eduard Santha și Lucas Molina au fugit de acasă să facă muzică

Prin aceeași situație a trecut și Lucas Molina, care, a descoperit flamenco de la o femeie de care era îndrăgostit și care, pentru a dansa în voie, a fost nevoit să colinde întreaga lume. „La mine tot așa s-a întâmplat. Ei nu erau de acord să fac eu o facultate de Artă. La noi nici măcar nu este tradiția asta cu lăutari, să ai pe unde să cânți, acolo dacă ești artist efectiv mori de foame. Așa că am plecat de acasă. M-am dus și am făcut facultatea de Arte Plastice în Buenos Aires. Eu sunt pictor. Nimeni din familia mea nu este artist, doar o mătușă mai pictează, doar atât. M-am apucat de flamenco grație unei femei care mi-a deschis drumul spre această artă. La mine totul e o poveste, eu nu am coregrafii, dansez cum simt”, a povestit Molina. De altfel, atât de mult îi place să se exprime prin dans, încât nu-l deranjează absolut deloc unde este amplasată scena. Dovadă că, la finalul interviului live de pe pagina de Facebook Libertatea.ro, Lucas s-a ridicat de pe scaun și ne-a oferit un mic număr de dans.

„Sunt de 10 ani pe scenă și asta pe diferite scene. Așa ca să înțelegi mai bine, am fost pe scena Ateneului Român și apoi la club Bamboo. Adică orice scenă pe care am urcat am înțeles ce se întâmplă acolo. Și la Sala Palatului cu Loredana, dar și La Mia Musica cu ritmuri orientale. Muzica este un limbaj comun”, a mai spus dansatorul.

FOTO: Adrian Manolache

CITEȘTE ȘI:

VIDEO EXCLUSIV/Brigada… familiștilor! Alex Velea, Victor Slav și Bogdan Vlădău se pregătesc să-și crească împreună copiii

Citește mai multe despre Eduard Santha, dans și EuroVision pe Libertatea.

Comentarii