De Denisa Dudescu,

Imagini revoltătoare au fost surprinse, miercuri dimineața, în Vama Nădlac. Zeci de oameni s-au întors din străinătate și au fost băgați în autocarele puse la dispoziție de autorități.

”Ne duc ca pe sacii de porumb. Nu este dezinfectat. Ne bagă 60-80 de persoane într-un autobuz? Ne omoară cu zile”, au spus pasagerii în înregistrare.

O femeie a fost cea care a filmat cursa de coșmar cu telefonul mobil, după care l-a postat pe pagina sa de socializare.

Zeci de oameni au fost băgați într-un autocar în momenul în care s-au prezentat la Vama Nădlac. Cu bagajele în brațe și cu măștile pe față, românii întoși în țară s-au plâns de condițiile de transport.

După ce imaginile au ajuns pe internet , Prefectura Județului Arad a reacționat.

”Domnul prefect Gheorghe Stoian cunoaște situația, a luat legătura cu domnul chestor de poliție Bondar Marin din cadrul ITPF Oradea, de asemenea a luat legătura cu Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției și cu Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, dând dispoziție să nu se mai permită accesul în autocar a unui număr de oameni mai mare decât capacitatea autocarului”, a transmis purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Județului Arad, Lucian Cozma, potrivit Aradon.

Maddie a dispărut în 2007 și nu a fost niciodată găsită. Ce s-a întâmplat acum, după 13 ani
Recomandări
Maddie a dispărut în 2007 și nu a fost niciodată găsită. Ce s-a întâmplat acum, după 13 ani
 

Pe filmare, pasagerii spun că autocarul aparține Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

„Autocarul nu aparține ISU Arad. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vasile Goldiș al Județului Arad nu are autocar în înzestrare. ISU Arad nu a încheiat contract cu nici un operator economic, pentru că nu este atributul inspectoratului.”,  a transmis George Pleșca, purtătorul de cuvânt ISU Arad pentru Aradon.

Mai mult cei de la DSP pune situația pe umerii Poliției de Frontieră.

„Odată ce ajung în vamă, situaţia este gestionată de Poliţia de Frontieră. În funcţie de numărul de persoane, se solicită un număr de mijloace de transport care să îi ducă la destinaţie, la centrul de carantină. Rolul DSP a fost să contracteze un transportator. (…)Dacă se respectă numărul, e în regulă. Numărul e dat de capacitatea de transport a autocarului,”a spus Horea Timiș, directorul DSP.

Citeşte şi:

Mai multe persoane care au intrat în țară pe jos au fost transportate cu autocare supraaglomerate pentru a ajunge în carantină

Doctorul Virgil Musta, dezvăluiri după două luni de luptă cu COVID-19: „Am avut un nod în gât și câteva lacrimi. Războiul va fi câștigat împreună”

Părintele Radu Preda, apel la enoriaşi pe Facebook: „Cine vine duminică la biserică?”

Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
GSP.RO
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor