Mergi direct la conținut »
VIDEO. Interviu cu primul asgardian din România. Asgardia este prima națiune din spațiul cosmic
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEO. Interviu cu primul asgardian din România. Asgardia este prima națiune din spațiul cosmic

VIDEO. Interviu cu primul asgardian din România. Asgardia este prima națiune din spațiul cosmic

Primul asgardian din România este Dumitru Prunariu, primul și singurul din țara noastră care a călătorit în spațiu. În total sunt peste o mie de români care s-au înscris online să devină cetățeni asgardieni. Când ONU va aproba înregistrarea acestei națiuni, asgardienii vor avea dublă cetățenie: a țării lor și cea asgardiană.

De Andreea Archip,

9 români pleacă din România în fiecare oră. Și probabil mult mai mulți s-au gândit măcar o dată să emigreze. Și când pământul nu mai pare suficient, de ce n-ai emigra în spațiul cosmic. Este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple prea curând, dar asta nu înseamnă că nu s-au gândit și alții la asta. De exemplu, fondatorul națiunii Asgardia, un viitor stat fără teritoriu, care are ca scop explorarea spațiului cosmic și promovarea păcii, colaborării pe Pământ în privința resurselor din spațiu. Și imediat după ce s-a lansat acest proiect, înscrierile au început să curgă. În prezent, peste un milion de oameni s-au înscris să devină cetățeni asgardieni. Peste o mie din România. Primul asgardian român este Dumitru Prunariu care este și singurul din țara noastră pentru care spațiul cosmic nu este străin.

„Este o formă de organizare, fără un stat, doar ca națiune, în care oamenii preocupați de explorarea spațiului cosmic, de transpunerea în spațiul cosmic a unor probleme terestre care pot fi rezolvate acolo și nu pot fi rezolvate aici, au devenit cetățeni ai acestei națiuni – Asgardia. Deocamdată este o națiune înregistrată online, sunt sute de mii de oameni din toată lumea care s-au înscris, aproape un million, eu de exemplu sunt la 17-lea cetățean al acestei națiuni. Am participat direct la conferința de înființare, de anunțare a înființării acestei organizații”, explică Dumitru Prunariu.

De ce devin românii asgardieni? O mie s-au înscris online

Asgardia este națiunea care pune preț pe cercetare. „Asgardia va avea un mic teritoriu în spațiul cosmic, un satelit, care va aparține acestei națiuni. Satelitul este lansat privat, din SUA, cu ajutorul firmei lui Elon Musk, SpaceX, și va fi un reper material undeva în spațiul cosmic care să definească un teritoriu fizic al acestei națiuni. Dar desigur, națiunea nu va trăi acolo, fiecare va trăi în țara lui, fiecare își va vedea de problemele zilnice, dar în același timp, unitatea asgardiană îi va uni prin conceptele de organizare, printr-o legislație universală aplicată asgardienilor cel puțin la început, care să țină cont de acordurile și principiile de explorare a spațiului cosmic care sunt adoptate pe Pământ”, mai spune primul cosmonaut român.

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava
Recomandări

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava

 

Asgardia va avea un govern și un Parlament, are un steag, simboluri și va fi înregistrată la ONU. „Nu avem de gând să colonizăm vreo planetă, ci pur și simplu să generăm un nou mod de a vedea o națiune și își dorește, acționează pentru a face ceva. În momentul în care Asgardia va fi recunoscută de ONU, desigur că acea naționalitate va fi recunoscută și trecută într-un document oficial”, explică Dumitru Prunariu.

S-au înscris să devină cetățeni asgardieni peste 700 de bucureșteni, aproape o sută de ieșeni, 108 timișoreni și 121 de clujeni.

Citește și: EXCLUSIV VIDEO. Confesiunile unei stripteuze care lucrează în noaptea de Înviere: „La 12 merg la biserică să iau lumină, apoi mă schimb și intru la muncă”

Close
Închide
  Close