Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Secretele
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEO/ Secretele "inimioarei" sănătoase a Luminiței Dobrescu: "Fac sport, nu beau, nu fumez și cânt în baie în fiecare zi"

VIDEO/ Secretele „inimioarei” sănătoase a Luminiței Dobrescu: „Fac sport, nu beau, nu fumez și cânt în baie în fiecare zi”

Luminița Dobrescu arată senzațional la 72 de ani. Prima solistă din România care a câștigat Cerbul de Aur în 1969 a mărturisit că nu a trecut niciodată prin cabinetul vreunui plastician și că frumusețea ei izvorăște dintr-o viață echilibrată.

De Andreea Archip,

Luminița Dobrescu a împlinit pe 5 iunie 72 de ani. La final de august a revenit în România pentru a participa la Festivalul Cerbul de Aur 2018 în calitate de jurat și s-a lăsat admirată de fanii care n-au mai contenit în a-i cere un autograf sau o poză. Cântăreața a povestit despre secretele frumuseții sale și cum și-a menținut tânără „inimioara”.

„Muncesc în grădină foarte mult. Nu folosesc nici botox, nu am făcut nici un lifting, nimic artificial, fac sport, nu beau, nu fumez, încerc să duc o viață destul de echilibrată și cred că faptul că sunt un om destul de echilibrat, fericit, asta se transmite și în felul în care arăt. Am avut grijă de inimioară, fiindcă o iubesc foarte mult și la propriu, și la figurat”, a spus senină cântăreața care a fost prima româncă ce a plecat acasă cu Trofeul Cerbul de Aur în 1969.

Arta și muzica o mențin tânără

La nici un an a plecat în Germania și în șapte ani a obținut și cetățenia. A trăit peste hotare, departe de părinți și prieteni și și-a construit o viață acolo. Acum locuiește în Toscana, Italia, și și-a construit o viață foarte liniștită. „Îmi place arta începând din secolul XVII până la începutul secolului XIX. Eu am avut o galerie de artă 12 ani și după aceea m-am mutat în Toscana și în momentul de față locuiesc din nou în nordul Italiei. Arta o fac de acasă, am clienții mei peste tot în Europa, lucrez foarte mult cu muzee și este o alternativă destul de interesantă pentru muzică, dar să știți că fac și muzică în continuare”, povestește artista.

Luminița Dobrescu a urcat pe scena din Piața Sfatului în prima zi de festival într-o ținută albă, și-a dezvăluit silueta perfectă și a împărțit zâmbete fermecătoare. Melodia ei „Of, inimioară”, care i-a adus și trofeul Cerbul de Aur, i-a cucerit și pe cei din tinerele generații. Artista spune că un alt secret al stării ei de bine este muzica. „În baie cânt în fiecare zi. Cânt destul de des și chiar am și spectacole, pentru că nu poți altfel, un cântăreț nu poate să nu mai cânte. Ori cânți, ori nu mai cânți deloc. Chiar dacă am această a doua meserie, cânt tot timpul”, mai spune Luminița Dobrescu.

Artista a fost și cea care a înmânat trofeul Cerbul de Aur din acest an tinerei Inis Neziris din Albania. Luminița Dobrescu a fost îmbrăcată în seara de gală cu un elegant sacou Versace.


Citește și: VIDEO/ Arnulf Einschenk, acordor de piane din tată în fiu. Are grijă de orga de la Biserica Neagră de 30 de ani

Close
Închide
  Close