”Suntem la capătul răbdării, nu vă puteți imagina cum e să gestionezi 13 ambulanțe care vin aproape odată, în condițiile în care este un singur medic, ajutat de două-trei asistente. Este greu de descris în cuvinte prin ce trec, să am 20 de paturi pline și să îmi vină alte zece cazuri pe care să nu am unde să le preiau. Iar la Rădăuți se trimite ce e mai grav din județ, am avut și 10 AVC-uri (accidente vasculare cerebrale) pe tură”, a declarat Alina Șorodoc, medic urgentist pentru ziarul local Monitorul de Suceava.

Medicul a spus că doar în 24 de ore sunt aduși sute de pacienți care au probleme grave de sănătate.

”La Rădăuți este ca pe front și nu cred că exagerez cu nimic. Puteam înțelege dacă trebuia să rezistăm în acest ritm 10 zile, două săptămâni, dar deja nu mai putem și nu văd luminița de la capătul tunelului”, a mai transmis medicul.

Aceasta susține că sunt doar trei medici pe secția de urgență ajutați când se poate de câte de un coleg de la medicină internă.

”Am și eu doi copii acasă, părinți, dar am lucrat fără pauză în această perioadă, intrând în contact zilnic și cu bolnavi Covid. Cu toate acestea, am fost negativă la ambele teste, dar nu am stat acasă să aștept rezultatul. Cred că și colegii de la Suceava trebuie să treacă peste frica de a prelua pacienți bolnavi sau suspecți de Covid, noi nu mai putem rezista în acest ritm”, a mai declarat medicul.

Situația este cu atât mai gravă cu cât, luni, nu mai puțin de 28 de cadre medicale din spital au fost confirmate cu coronavirus.

Citeşte şi:

Ministrul Sănătății, prima reacție după izbucnirea focarului de infecție de la Spitalul din Rădăuți: ”În această perioadă o să vedem o creștere a numărului de cazuri”

ANCOM propune scăderea cu 30% a tarifelor pentru apelurile fixe. Cât de mult vorbesc românii la telefonul fix

Un jandarm din Timișoara, dispărut din luna februarie, a fost găsit mort în râul Bega

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
RECOMANDĂRI