MENIU CAUTĂ
14 Feb. 2018 21:00 , de Delia Chilianu, foto - Dumitru Angelescu, video Cosmin Nistor

VIDEO / Femei celebre din România și-au dus pantofii roșii pe treptele Muzeului de Istorie. Raed Arafat a venit cu o cască de protecție

Distribuie

Alessandra Stoicescu și Fundația Mereu Aproape au organizat, de Ziua Îndrăgostiților, evenimentul intitulat “Pantofii Roșii”. Pe treptele Muzeului Național de Istorie a României au fost puse zeci de perechi de pantofi roșii, fiecare, reprezentând, în mod simbolic o femeie - victimă a violenței domestice. Secretarul de stat Raed Arafat s-a alăturat evenimentului și a adus o cască roșie.

Multe au fost și vedetele care s-au perindat pe la Muzeul de Istorie. A adus fiecare câte o pereche de pantofi roșii, în semn de solidaritate cu femeile care ajung să fie bătute de soți sau iubiți.

Secretarul de Stat în cadrul MAI Raed Arafat s-a numărat printre bărbații care au venit la acest eveniment.  Oamenii au adus pantofi roșii, eu am adus o cască roșie, fiindcă rolul nostru este să protejăm. Noi trebuie să-i protejăm pe cei care sunt victime. Să încurajăm să vină să spună că sunt victimele violenței în familie, pentru că numai așa putem să-i sprijinim. În centrele de primiri- urgență avem asistenți sociali care pot să discute cu persoanele respective, să le sfătuiască și să anunțe poliția', a declarat Raed Arafat. El a mai subliniat că fenomenul violenței în familie poate fi combătut printr-o educație adecvată.

Raed Arafat a venit cu o cască roșie

Casca roșie adusă de Raed Arafat a fost pusă lângă pantofii și lumânările de pe treptele muzeului

Alessandra Stoicescu a stat de vorbă cu multe femei care au venit la Muzeul de Istorie pur și simplu să-i spună prin ce necazuri au trecut cu soții lor. Femei simple, femei care au simțit nevoia să-și verse amarul din suflet. Pantofii roșii înseamnă capacitatea de a te ridica și a spune că ai o problemă. Înseamna solidaritate, dar și violență, pentru că roșu te duce cu gandul la sânge. De la începutul anului până acum, cinci femei au fost ucise de soți și așa-ziși iubiți. Lucrurile nu mai pot continua așa. Trebuie să schimbăm ușor mentalitatea. Femeile trebuie să aibă curaj. Să încerce să se smulgă din relație și să ceară protecție', a declarat Alessandra Stoicescu, președintele Fundației Mereu Aproape.

Printre primele persoane care au venit să aducă o pereche de pantofi roșii pe treptele muzeului s-a numărat Gabriela Firea, primarul Capitalei, care a fost însoțită de Silvia Radu, primarul Chișinăului aflat în vizită la București. Trebuie să promovăm iubirea, dialogul, înțelegerea și nu violența. Într-o familie trebuie să existe iertare, dialog și iubire. Milităm pentru drepturile femeilor și drepturile mamelor', a declarat Gabriela Firea.

Iată ce mesaje au transmis vedetele femeilor care sunt bătute de soți

Prezentă la eveniment, Andreea Berecleanu le-a sfătuit pe femei să nu accepte bătaia sub nicio formă, căci violența nu înseamnă dragoste.

Mirela Vaida le transmite femeilor bătute de soți că nici frica, nici rușinea nu trebuie să le mai facă să tacă.

Andreea Mihai, om de afaceri: Femeile trebuie să știe să pună punct, iar companiile să se implice în programe de ajutare a acestor victime'

Roxana Iliescu lucrează la un proiect în care femeile bătute să poată locui într-un adăpost special cât timp vor ele. Acum, Roxana caută un teren în apropiere de  București, pe care s-ar putea construi acest adăpost pentru femeile bătute.

Statistica arată că la fiecare 30 de secunde o femeie din România este bătută sau agresată de cineva.

CITEȘTE ȘI: 

VIDEO EXCLUSIV/Asta e LIBERTATEA. Un gest mic, pentru o rușine mare. Scrisoare către Ţara Soarelui Răsare

Psihologul Libertatea, despre Valentines Day: E o presiune socială. Trebuie să-ți dovedești iubirea, altfel, se supără partenerul'

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Iarnă de poveste în Delta Dunării: Lacul care a devenit un imens patinoar
Loading...
Comentarii