Mergi direct la conținut »
Viorica Dăncilă l-a revocat din funcţie pe Tudorel Toader. Propunerile pentru Eugen Nicolicea, Oana Florea şi Tit Liviu Brăiloiu au fost trimise la Cotroceni
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Viorica Dăncilă l-a revocat din funcţie pe Tudorel Toader. Propunerile pentru Eugen Nicolicea, Oana Florea şi Tit Liviu Brăiloiu au fost trimise la Cotroceni

Viorica Dăncilă l-a revocat din funcţie pe Tudorel Toader. Propunerile pentru Eugen Nicolicea, Oana Florea şi Tit Liviu Brăiloiu au fost trimise la Cotroceni

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis, miercuri seară, președintelui Iohannis propunerea de revocare a ministrului Justiției, Tudorel Toader, și demisiile ministrilor Fondurilor Europene și pentru Românii de pretutindeni, Rovana Plumb, respectiv Natalia Intotero, se arată într-un comunicat al Guvernului.

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 20.00: Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a transmis, în această seară, președintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de numire a noilor miniștri  pentru portofoliile Ministerului Justiției, Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Totodată, premierul a transmis către Administrația Prezidențială propunerea de revocare a ministrului Justiției, Tudorel Toader, și demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, respectiv, ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Pentru Ministerul Justiției a fost propus Eugen Nicolicea, membru al Camerei Deputaților, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Oana Florea, membru al Camerei Deputaților, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost propus Tit Liviu Brăiloiu, membru al Senatului.

Tot în seara aceasta, premierul va trimite la preşedintele Klaus Iohannis şi cele două demisii de la Fonduri Europene şi relaţia cu românii de pretutindeni, Rovana Plumb şi Natalia Intotero şi noile propuneri de miniştri, Oana Florea şi Tit Liviu Brăiloiu.

Ce spunea Dăncilă: „Voi avea o discuţie cu domnul Tudorel Toader. În mod normal, dânsul ar trebui să îşi dea demisia”

Preşedintele executiv al PSD, premierul Viorica Dăncilă, a anunţat, după şedinţa CExN, că urmează să aibă o discuţie cu actualul ministru al Justiţiei şi că aşteaptă demisia din partea acestuia.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

„În cadrul CEx de astăzi s-au luat deciziile referitor la cele două colege care candidează pentru Parlamentul European, Rovana Plumb şi Natalia Intotero, şi un vot şi decizie referitor la domnul Tudorel Toader. În urma votului şi în urma nemulţumirilor manifestate de colegi referitor la domnul Toader, nemulţumiri care au avut în vedere atât blocarea unor acte normative, probleme ridicate de miniştrii Cabinetului, dar şi referitor la aspecte ridicate în spaţiul public, care nu au fost dublate de o decizie, s-a votat şi s-a acceptat demisia domnului Tudorel Toader (…), demiterea. Eu sper să fie dublată şi de demisie. Voi avea o discuţie cu domnul Tudorel Toader. În mod normal, dânsul ar trebui să îşi dea demisia. De aceea am făcut trimitere şi la demisie”, a afirmat preşedintele executiv al PSD.

Ministrul Tudorel Toader a avut, miercuri seară, o primă reacţie, pe Facebook, la decizia PSD de a-l exclude din Guvern. Ministrul spune că premierul Viorica Dăncilă nu i-a cerut demisia şi că va avea o discuţie cu aceasta, în cursul dimineţii de joi.

Citeşte şi:Parlamentul European face praf propunerea Guvernului pentru Curtea Europeană de Conturi: Viorel Ştefan – o propunere politică. Nu respectă standardele înalte ale UE

Close
Închide
  Close