MENIU CAUTĂ

Virusul PPA, depistat la un porc mistreţ dintr-o localitate de pe valea râului Râmnic

Distribuie

Prezenţa virusului Pestei Porcine Africane a fost confirmată la un porc mistreţ vânat pe fondul de vânătoare 45 Deduleşti, comuna Buda, localitate aflată pe valea râului Râmnicu Sărat. Acesta este al șaptelea caz PPA descoperit în Buzău.

Potrivit DSVSA, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor , în urma confirmării diagnosticului, de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, autorităţile sanitar-veterinare au delimitat zona afectată de 13 km, având în epicentru punctul în care a fost vânat porcul mistreţ, compusă din zona infectată de 8 km în jurul epicentrului şi zona tampon de 5 km în jurul zonei infectate.

„Centrul Local de Combatere a Bolilor Buzău se va reuni luni pentru a adopta planul de măsuri privind controlul şi combaterea bolii, precum şi pentru adoptarea zonelor de restricţii”, a precizat sursa citată, potrivit Agerpres.

La începutul acestui an, prezenţa virusului Pestei Porcine Africane (PPA) a fost confirmată la porcii din două gospodării, în localităţile Scurteşti, comuna Vadu Paşii, şi Gura Dimienii, comuna Beceni, județul Buzău.

Citește și

„Dorm într-o școală distrusă de uragan”. Prima parte a jurnalului pe care îl ține în Libertatea Andrei Crețu, românul plecat voluntar să refacă locuințele afectate de uraganele din Caraibe

Comentarii