MENIU CAUTĂ

Vreme caldă cu temperaturi chiar de 30 de grade în Oltenia. Ar putea cădea grindină la munte

Distribuie

Vom avea parte de o vreme caldă cu temperaturi chiar de 30 de grade în Oltenia, exact ca în plină vară. Meteorologii spun că aproape întreaga țară va fi sub influența unei mase de aer până la mijlocul săptămânii. Nu scăpăm, însă, de ploi și, în jumătatea nordică a țării, vor fi furtuni și cantități importante de apă.

La malul mării vor fi 19 grade Celsius, în timp ce în vestul Olteniei temperaturile ar putea ajunge, luni, chiar și la 30 de grade, scrie digi24.ro. După-amiaza va veni cu ploi și descărcări electrice, local, în centru, sud-est şi la munte. După apus, va loua în zonele din nord-vestul țării.

Potrivit meteorologiulor, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua marți. Cel puțin la începutul zilei, va ploua în jumătatea nordică a teritoriului. Pe suprafeţe mici se vor aduna cantităţi importante de apă şi vor fi condiții de formare a grindinei.

Miercuri, vremea se va îmbunătăți semnificativ sub aspectul precipitaţiilor, iar temperaturile vor mai scădea cu un grad, două.

În schimb, la mijlocul săptămânii vor fi 31 de grade Celsius şi vor apărea furtuni prin regiunile vestice.

La munte, se înregistrează luni 20 de grade Celsius, însă în cursul după-amiezii vor cădea din loc în loc ploi de vară.

După lăsarea nopții, vor fi averse în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali. Meteorologii spun că pe suprafețe mici se vor aduna cantități importante de apă și nu este exclud să fie și grindină.

Vezi aici prognoza meteo pentru săptămâna 23-29 aprilie.


Citește și Un deputat cere legi împotriva abuzurilor asupra elevilor, după ”Simfonia lalelelor”: ”Să scape de blestemul comunismului”


 

Citește mai multe despre Oltenia și Vremea pe Libertatea.

Comentarii