MENIU CAUTĂ
10 Aug. 2018 12:25

Mai multe zboruri de pe Otopeni anulate din cauza grevei piloților Ryanair din cinci țări. La nivelul Europei, unul din șase zboruri a fost afectat

Distribuie

Mai multe zboruri de pe Otopeni anulate din cauza grevei piloților Ryanair din cinci țări, în timp ce la nivelul Europei, unul din șase zboruri a fost afectat de greva de 24 de ore.

Reprezentanții Aeroportului Internațional Henry Coandă București au anunțat că în urma grevei de 24 de ore a piloților companiei aeriene Ryanair sunt afectate mai multe zboruri care decolează și aterizează pe Otopeni.

Au fost anulate următoarele zboruri de pe Otopeni:

  • Zborul FR315 cu destinația Berlin (SFX), cu plecarea la ora 11:00;
  • Zborul FR328 cu destinația Berlin (SFX), cu plecarea la ora 20:15;
  • Zborul FR2104 cu destinația Bruxelles-Charleroi (CRL), cu plecarea la ora 20:50.
  • Zborul FR314 cu sosirea din Berlin (SFX), la ora 10:35;
  • Zborul FR327 cu sosirea din Berlin (SFX), la ora 19:50;
  • Zborul FR2103 cu sosirea din Bruxelles-Charleroi (CRL), la ora 20:25.

Piloţii Ryanair din Germania s-au alăturat iniţiativei piloţilor din Irlanda, Suedia, Olanda şi Belgia și au decis să intre în grevă pe 10 august. În urma acestei decizii, unul din șase zboruri operate de compania aeriană la nivelul Europei este anulat.

Aproximativ 50.000 de pasageri, care urmau să călătorească în 400 de curse au fost anunțați că zborurile lor au fost anulate.

Acțiunea este cea mai mare dintr-o serie de greve organizate de piloți în ultima perioadă din cauza salariilor și a condițiilor de muncă.

Ryanair declară că a depus toate eforturile posibile pentru a evita să se ajungă în această situație.

Compania aeriană irlandeză, cel mai mare transportator low-cost din Europa, a reușit să evite o grevă de amploare înainte de Crăciun după ce a recunoscut sindicatele angajaților săi, pentru prima dată în cei 30 de ani de existență.

Dar de atunci au existat noi proteste sporadice după ce nu s-a ajuns la o înțelegere privind contractele colective de muncă.

Alte aproximativ 300 de zboruri Ryanair au fost anulate în iulie, când piloții din Belgia, Portugalia și Spania au făcut grevă timp de 48 de ore.

Vineri sunt anulate 250 de zoburir operate în și din Germania, 104 spre și din Belgia, iar alte 42 din Suedia și Irlanda.

De asemenea, alte 22 de zboruri din Olanda au fost anulate după ce un tribunal olandez a respins joi seara încercarea Ryanair de a bloca piloții olandezi să intre în grevă.

Sindicatele doresc ca angajații Ryanair să aibă contracte de muncă în funcție de țara în care se află și nu potrivite legislației irlandeze.

Ryanair a descris greva drept „regretabilă și nejustificată”, susținând că piloții săi sunt plătiți mai bine decât cei ai unor companii aeriene business. Ei au declarat că eu luat toate măsurile pentru a reduce la minimum numărul de zboruri anulate și spun că „Majoritatea clienților afectați au fost deja trimiși spre alte zboruri Ryanair”, scrie BBC News.

Atenționări de călătorie pentru românii care trec prin Germania sau Olanda ori tranzitează aceste țări au fost emise joi seara de către Ministerul Afacerilor Externe. Greva piloților Ryanair va dura 24 de ore, de la 10 august 2018, ora 03:01 până pe 11 august 2018, ora 02:59. Niciun avion al companiei nu va decola de la sol iar cetățenii români aflați în dificultate pot apela numerele de telefon ale ambasadelor și consulatelor din Germania și Olanda.


Citește și: Acesta este proiectul noii legi a pensiilor. Ce noutăți aduce și cât trebuie să muncești ca să ieși la pensie


 

Citește mai multe despre grevă, Otopeni, Ryanair și zboruri pe Libertatea.

Comentarii