Mergi direct la conținut »
Zeci de rachete au fost trase asupra cartierului diplomatic din capitala afgană Kabul. Toți atacatorii au fost omorâți
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Zeci de rachete au fost trase asupra cartierului diplomatic din capitala afgană Kabul. Toți atacatorii au fost omorâți

Zeci de rachete au fost trase asupra cartierului diplomatic din capitala afgană Kabul. Toți atacatorii au fost omorâți

Numeroase rachete au fost trase asupra zonei diplomatice din capitala afgană Kabul. Totodată, mai multe lupte au loc în oraș, în timp ce președintele țării așteaptă încă un răspuns al talibanilor privind propunerea de încetare a focului, relatează Agerpres. 

Cel puțin zece rachete au fost lansate asupra cartierului diplomatic, unde se află și Ambasada României la Kabul. Potrivit Reuters, în zonă s-au auzit mai multe explozii, iar unele rachete au căzut lângă palatul prezidenţial, în jurul clădirilor ambasadelor şi ale guvernului.

„Un grup de terorişti a preluat controlul asupra unei clădiri din Reka Khana (oraşul vechi) şi a tras câteva rachete în direcţia Kabulului”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Najib Danish, pentru AFP.

„Două persoane au fost rănite. Forţele de securitate luptă împotriva teroriştilor”, a adăugat el.

După câteva ore de la atacul asupra cartierului diplomatic de la Kabul, autoritățile au spus că toți atacatorii au fost omorâți.

Separat, oficialii talibani au eliberat mai mult de 160 de oameni, răniți cu o zi înainte, însă cel puțin 20 de soldați și polițiști sunt ținuți captivi.

Rachetele au fost lansate în momentul în care a fost preşedintele Ashraf Ghani rostea un discurs pentru a marca începerea sărbătorii musulmane Eid.

Incidentul are loc la două zile după anunţul făcut de preşedintele Ghani privind un armistiţiu de trei luni cu talibanii începând de luni, cu condiţia ca aceştia să întrerupă lupta, după un recent val de violenţe în ţară.

Doi comandanţi ai talibanilor au afirmat însă că insurgenţii ar fi respins acordul de încetare a focului şi au afirmat că vor continua atacurile împotriva guvernului şi a aliaţilor săi occidentali.

Foto: EPA/Arhivă


Citește și:

EXCLUSIV/ Clovnul Siminică și tristețea din spatele unui zâmbet. „În parlament nu e circ, e bâlci. La circ se muncește enorm”

Close
Închide
  Close