De Alexandru Ionescu,

Europa tremură de frig, în timp ce România se dezbracă de cojoace. Astfel putem descrie ce se întâmplă în aceste zile în jurul nostru, când un val de frig a pus stăpânire pe “Bătrânul continent”. Meteorologii spun că şi în acest weekend vom avea temperaturi de primăvară, însă, de luni, uşor, uşor vremea începe să se răcească. “Cel mai cald va fi mâine (n.r. – astăzi) în sud-estul Munteniei şi în sudul Dobrogei, unde mercurul din termometre va ajunge şi la 17 grade Celsius. Duminică temperaturile vor continua să fie destul de ridicate pentru această perioadă, însă vor fi mai mici decât în ziua de sâmbătă din cauza unui front atmosferic rece, de origine mediteraneeană, ce traversează ţara noastră de la vest la est”, ne-a declarat Mihăiţă Huştiu, meteorolog în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Potrivit lui, la mijlocul săptămânii, maximele nu vor depăşi patru grade Celsius, adică normalul pentru această perioadă.

Urgie în lume

Gerul îşi face simţită prezenţa în întreaga lume. Cea mai afectată regiune pare să fie Asia, unde până ieri îşi pierduseră viaţa cel puţin 42 de persoane.

4268-215980-caldura2.jpg

În China au fost înregistrate -32 de grade, temperaturi-record pentru această ţară. În Europa, temperaturile extrem de scăzute, de până la -40 de grade, şi ninsorile abundente au făcut ravagii în Germania, Polonia (unde s-au înregistrat 122 de morţi), dar şi în Marea Britanie (22 de morţi) şi în Suedia, unde au fost ieri -40 de grade. (Octavian C Prică)

4268-215981-caldura3.jpg

„De ce atinge o adolescentă?”. Scandal în Canada după ce Bianca Andreescu s-a intalnit cu Justin Trudeau
GSP.RO

„De ce atinge o adolescentă?”. Scandal în Canada după ce Bianca Andreescu s-a intalnit cu Justin Trudeau

Horoscop 21 septembrie 2019. Trei zodii au o șansă URIAȘĂ să își schimbe viața în bine
HOROSCOP

Horoscop 21 septembrie 2019. Trei zodii au o șansă URIAȘĂ să își schimbe viața în bine