De Răzvan Mihalașcu,

UPDATE 18:40: Curtea Constituțională din Republica Moldova a anunțat că alegerea Zinaidei Greceanîi în funcția de președinte al Parlamentului de la Chișinău este neconstituțională.

„Se declară neconstituţională Hotărârea adoptată de deputaţii Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a din 8 iunie 2019 pentru alegerea doamnei Zinaida Greceanîi în funcţia de Preşedinte al Parlamentului”, au decis judecătorii Curții Constituționale din Republica Moldova, conform Radio Chișinău.

De asemenea, toate hotărârile adoptate sâmbătă de Parlamentul de la Chișinău au fost declarate neconstituționale.

„Se declară neconstituţionale, ab initio, actele legislative (legile, hotărârile) adoptate de deputaţii Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a la data de 8 iunie 2019 şi ulterior”, conform documentului.


Votul a fost secret, iar singurul candidat la această funcție a fost Zinaida Greceanîi de la Partidul Socialiștilor, relatează Radio Chișinău.

Rezultatele au fost anunțate în prezența președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Pe ordinea de zi a Parlamentului din Chișinău se află și votarea unui nou Guvern.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a decis că actualul Parlament de la Chișinău nu mai are dreptul să desfășoare activitate legislativă întrucât mandatul său se consideră expirat. În consecință, deputații blocului politic ACUM și cei ai PSRM vor să formeze o nouă majoritate parlamentară pentru a învesti un Guvern condus de Maia Sandu.

sursă foto: alegeri.md


Citește și:

Explicațiile MAE pentru cozile din diaspora: votanți aduși cu autocarele, probleme cu internetul, reprezentanți puțini în secțiile de votare. Soluția: Diaspora să voteze timp de 7 zile

CTP s-a enervat după ce vloggerul Selly a făcut accident. Jurnalistul il ataca foarte dur: "Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..."
GSP.RO

CTP s-a enervat după ce vloggerul Selly a făcut accident. Jurnalistul il ataca foarte dur: "Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..."

Horoscop 15 decembrie 2019. Gemenii pot ieși din rutina propriilor temeri
HOROSCOP

Horoscop 15 decembrie 2019. Gemenii pot ieși din rutina propriilor temeri