EXCLUSIV Caz terifiant în București! Câinele unui vecin i-a smuls piciorul unei pensionare

08 martie 2016 23:30

Trifu Maria, de 85 de ani, a rămas infirmă după ce câinele unui vecin, folosit în competiții agresive, a atacat-o până i-a smuls laba piciorului.

Un caz înfiorător petrecut în urmă cu doar câteva zile în sectorul 5 al Capitalei trage un puternic semnal de alarmă cu privire la regimul de deținere al câinilor periculoși și, mai ales, la pedeapsa aplicată stăpânilor iresponsabili. Maria Trifu, o bătrână de 85 de ani, a trecut prin zece minute de clipe infernale, care nu pot fi redate în cuvinte. Ea a fost atacată de câinele deosebit de periculos al unor vecini, din rasa Amstaff, care pur și simplu a sfâșiat-o până i-a smuls laba piciorului stâng. Imaginea a fost atât de terifiantă, încât unul dintre martorii acestei tragedii și-a înghițit limba din cauza unui atac de panică.

VLAD2190

”10 minute m-a sfâșiat încontinuu”

Întâmplarea s-a petrecut pe strada Bratășeanca din Sectorul 5, chiar la doi pași de casa ei.  ”Am bătut la poarta familiei Dinu pentru a înapoia o farfurie, știam că au doi câini răi, iar când s-a deschis poarta, foarte puțin, vecina a fost împinsă de unul dintre ei. M-am ascuns după un tomberon, dar m-a apucat de picior și timp de vreo 10 minute m-a sfâșiat încontinuu.  Nu mai știam ce e cu mine, iar când m-am uitat în jos am văzut că nu mai am laba piciorului”, ne-a povestit sărmana bătrână, acum internată la Spitalul Universitar, acolo unde doctorii urmează să-i facă o a doua amputare la același picior, din cauza complicațiilor.
VLAD2133

Câinele agresor, folosit la lupte

Maria Trifu a scăpat cu viață din ghearele câinelui doar pentru că doi martori, împreună cu un vecin, au i-au auzit țipetele disperate. ”Trei bărbați au început să lovească câinele cu răngi de metal, și nici așa nu își scotea colții din piciorul ei. Au continuat să îl lovească până l-au omorât. În schimb, femeia  din curtea căreia scăpase câinele țipa că să nu-i omoară câinele, că a băgat mulți bani în el. Lumea știe că proprietarul ducea câinele la lupte”, ne-a declarat un martor la această tragedie.  Proprietarul, pe numele său Cristian Dinu, a ajuns și el la fața locului la scurt timp, cu mașina unui cunoscut, și a luat câinele mort, l-a pus într-o pătură și l-a făcut dispărut, de teama poliției. Acestuia i s-a deschis însă dosar penal de către agenții Secției 19.

Condițiile în care acest câine era crescut depășește orice imaginație. Curtea familiei Dinu este incredibil de mică, nu depășește 10 metri pătrați și este blindată cu paravane.  Victima a mai avut de-a face cu acest câine, în urmă cu doi ani, atunci când i-a pătruns în curte și i-a ucis cățelușa. Curios este că, înainte să se întâmple acest incident, Cristian Dinu a publicat pe internet un anunț prin care își scotea câinele la vânzare contra sumei de 700 de lei.
shutterstock_179122076

Amstaff, o rasă decorată

Regimul de deținere al câinilor periculoși a fost modificat de multe ori până acum, însă un precedent în acest caz s-a întâmplat în 2012, atunci când un clujean a fost condamnat la șase luni de închisoare pentru că Pitbullul său a mușcat de cap copilul unui vecin.  Câinele care i-a smuls piciorul Mariei Trifu face parte din rasa  Amstaff, fiind cel mai decorat câine din istoria militară, simbol al virtuții la americani. În România, această rasă este încadrată la categoria a doua cu potențial agresiv, după Pitbull. Amstaff este un câine de temut, dar foarte apropiat de familie și de copii dacă este crescut corect, spun specialiștii.

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro