EXCLUSIV/ Domnița Niculae, care a trăit timp de 30 de ani sub imperiul unui soț miliardar, luptă cu toate forțele pentru a-și lua partea după divorț! Vrea să-i pună amanta cu ”boticul” pe labe!

09 februarie 2016 23:10

Fosta nevastă a celui mai bogat român vrea să demonstreze în instanță că Ioan Niculae și-a ascuns averea pe numele amantei, supranumită ”Botic” de miliardar, folosind acte false. Dacă va reuși asta, partajul îl va prăbuși pe afacerist din topul miliardarilor.

Din aprilie anul trecut, mercur a intrat în retrograd și casa banilor a fost puternic afectată pentru cel mai bogat român. Ioan Niculae a simțit cum i se zdruncină din temelii averea, când a început să aibă probleme cu legea, și ulterior să fie arestat. Dosarul ”mită la PSD” îl are ca protagonist, sub acuzația că ar fi finanțat ilegal, cu un milion de euro, campania lui Mircea Geoană la preșidenție. Ținta lui era să obțină gaze ieftine pentru firmele sale.

img_8602
Răul abia începuse în aprilie anul trecut, când a și fost arestat. Și asta pentru că nu doar procurorii i-au pus gând rău românului cu o avere de 1,5 miliarde de euro, ci și fosta soție. După 30 de ani de căsătorie, el a divorțat de Domnița, cu mare tam-tam, după ce femeia s-a simțit trădată. Zvonurile cum că soțul ei are o relație extraconjugală cu Nicoleta Toncea, femeia pe care Niculae o numise director la compania Interagro, deținută de el, a determinat-o să ceară divorț. Totul a culminant cu vestea că miliardarul ar avea inclusiv un copil cu angajata lui. Domnița s-a grăbit să se separe de el, însă nu cu una, cu două, ci a cerut jumătate din averea de 1, 5 miliarde de euro . De-aici au început contrele între cei doi, iar Ioan Niculae a încercat să țină cu dinții de tot ce avea.

Cercetat pentru fals în acte

O operațiune imobiliară executată de miliardar a făcut-o pe Domnița să ia foc, când a văzut că moșia lor de la Zimnicea, unde Niculae a construit un adevărat palat, a ajuns pe numele celei care se presupune că îi este amantă. Prin intermediul unor notari, Niculae a trecut-o proprietar pe Nicoleta Toncea, fără acordul Domniței, act care a fost atacat în instanță de către fosta soție a afaceristului.
”Admite cererea privind înscrierea în fals formulată de reclamanta Niculae Domnița. Înaintează înscrisul numit procură specială, autentificat sub nr. 1488 de către BNP Mocanu Victor și Mocanu Ștefan Călin, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, în vederea efectuării de cercetări privind infracțiunea de fals intelectual”, au admis judecătorii la cererea Domniței.
Și femeia nu s-a oprit aici. Pentru că partajul dintre ei nu s-a terminat, fosta soție a miliardarului nu vrea sub nicio formă să renunțe la partea ei de casă și teren și a cerut o expertiză topografică pentru a se stabili cât reprezintă partea ei în acest caz.

captura
După această mutare surpriză cu domeniul din Zimnicea, Niculae a făcut și mutarea în fruntea acționariatului a Nicoletei Toncea. El i-a cedat un procent de 90% din capitalul social al companiei, după care el s-a retras.
”Burdușirea” asociatei cu o mare parte din averea pe care are ca scop nu doar punerea ei la adăpost față de fosta soție, ci și de procurori. Și asta pentru că aceștia i-au pus sechestru asigurator pe câteva terenuri și imobile, în dosarul Romgaz, în care este cercetat pentru un prejudiciu de peste 60 de milioane de euro.

S-au tulburat apele după Niculae

Și totuși, până Domnița Niculae ar putea ajunge în posesia unei averi colosale, cheltuielile pe care le are cu aceste procese îndreptate împotriva fostului soț sunt, aparent, cu mult peste bugetul ei, motiv pentru care a cerut ajutor public judiciar. Acțiune ce i-a fost refuzată însă.

În lipsa lui Ioan Niculaie, nici apropiatei lui asociate Nicoleta Toncea nu-i merge foarte bine. Ea este executată de bancă, însă a obținut o amânare, fiind nevoită să găsească și o altă alternativă să facă bani mai mulți. Și a deschis un birou de mediere chiar în punctul de lucru al companiei Interagro, pe care o conduce în locul miliardarului. Singura bucurie i-a venit când a aflat că a reușit să recupereze 300.000 de euro de la unul dintre creditorii echipei de fotbal Rapid, Adrian Cornelius Zamfir, nu se știe în ce context împrumutați. Cert este că banii s-au recuperat cu intervenția judecătorilor.

 

Cele două fiice ale miliardarului îi conduc afacerile

Imperiul de 1,5 miliarde de euro, cât spune topul Forbes că însumează averea lui Ioan Niculae, este condus nu doar de Nicoleta Toncea, ci și de cele două fiice ale magnatului. Adina, în vârstă de 26 de ani, s-a implicat inclusiv în conduderea Interagro. Ea a început să învețe tainele afacerilor tatălui său încă de anii trecuți, când a luat-o lângă el și i-a explicat cum stă treaba. ”Mă ocup de mai multe proiecte din grupul Interagro, de la agricultură, energie și în special de trading. Îmi place foarte mult. Nu mă văd făcând altceva. Asta îmi doream să fac de când eram copil”, spunea Adina într-un interviu, înainte ca tatăl ei să ajungă după gratii.
De partea cealaltă, sora mai mare a Adinei este implicată în afaceri cu asigurări. Ea este mult mai discretă decât Adina și despre ea nu se cunosc multe lucruri.

Ioan Niculae: ”Mă pot și împușca”

Omul de afaceri a cedat nervos, recent, când a fost scos din penitenciar și dus în fața magistraților, care judecau posibilitatea obținerii a 150 de zile de libertate, motivată pe baza a cinci cărți pe care a susținut că le-a scris cu mâna lui. Judecătorii au decis ca volumele acestuia să fie supuse unei expertize pentru a se stabili dacă au valoare științifică, termenul fiind amânat pentru 19 februarie. Niculae izbucnit în fața instanței când a auzit asta: ”Mai bine mă condamnați pe viață decât să mă plimbați și să dați atâtea termene. Vă rog să nu mai țineți cont de cele cinci cărți. Cu sau fără 150 de zile, eu am ispășit suficient pedeapsa. Am scris, dar mai mult am muncit la atelier. Am făcut treabă bună și m-am integrat”, a spus acesta.
Ca ulterior, la ieșirea din sala de judecată să strige în fața Tribunalului Dâmbovița: ”Nu mă mai miră nimic. Mă pot și împușca!”.

 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro