15 Mar. 2016 18:28

Regele Mihai a fost externat

Distribuie

Regele Mihai I al României a fost externat marţi, după 17 zile de spitalizare.

Regele Mihai I se afla internat într-o clinică din oraşul elveţian Lausanne, iar acum se află în reședința sa. Anunțul a fost făcut de Biroul de Presă al Majestății Sale, printr-un comunicat oficial.

”Medicii au încuviințat ca Majestatea Sa Regele Mihai I să fie externat astăzi din clinica medicală de la Lausanne, după o internare de 17 zile.

Regele a ajuns la reședința privată, unde va continua să fie sub observația echipei de medici de la clinică, alături de medicii de familie.

Starea generală a Regelui este stabilă. Având însă în vedere gravitatea diagnosticului, tratamentul și procesul de recuperare vor fi de lungă durată și vor necesita o atentă supraveghere.

Pentru zilele următoare, Principesa Elena va continua să fie alături de Regele Mihai I și Regina Ana, părinții săi.

O echipă de angajați ai Casei Majestății Sale Regelui, detașați în Elveția, sunt alături de Majestățile Lor la reședința privată.

Custodele Coroanei este în contact permanent cu Majestățile Lor și cu echipa de medici. Alteța Sa Regală își va continua angajamentele publice în țară, urmând să se întoarcă în Elveția curând, pentru a revedea pe Majestățile Lor”, se arată în comunicat.

La începutul lunii martie, Casa Regală a anunțat că Regele Mihai se retrage din viața publică, după ce a fost diagnostic cu cancer și a fost operat. Atribuțiile sale au fost preluate de Principesa Margareta.

Citește și: Regele Mihai se retrage din viața publică | Succesiunea la tron, rescrisă de trei ori

Comentarii