28 Iun. 2018 08:00

VIDEOREPORTAJ/ Cei mai triști dintre români. Moțiunea deznădejdii naționale, în Anul Centenarului

Distribuie

Cei mai triști dintre români. Ieri n-am văzut o moțiune de cenzură. N-am văzut o dezbatere reală despre ce nu merge bine în țara noastră și cum putem face să fie mai bine pentru noi, oamenii. N-am văzut o Opoziție interesată în mod real să dărâme Guvernul, ci, mai degrabă, una pusă pe glume și scandaluri în plen. Am văzut, în schimb, din nou strada, la doar câțiva pași de Parlament. Nemulțumiții de guvernarea PSD-ALDE au avut interzis în Casa lor, a poporului, oricare ar fi acela. Doar cei care știu să tacă și să aplaude au fost lăsați să intre, chiar în prezența premierului. Este Anul Centenarului, ne-au spus mulți. Și pentru ei, pentru românii fel de fel, este un an mai trist decât a fost vreodată.

'Sper ca, în anul Centenarului, să ne dăm seama de unde am plecat și să nu mai facem aceleași greșeli'. Sunt cuvintele unei tinere protestatare care și-a luat liber ca să vină în Casa Poporului. N-a fost lăsată să intre, așa că a stat pe trotuar. N-a fost violentă, n-a înjurat și n-a țipat. Și-a plâns, în sinea ei, soarta asta tristă pe care o trăiesc cei ca ea, zilele astea.

'Trebuie să vedem câți mai sunt de partea noastră. Suntem din ce în ce mai puțini…'. O spune cu jumătate de voce, așa cum o spun și alți tineri cu priviri rătăcite, dar cu Codul penal în mână și în minte.


Reporteri: Dragoș Sasu, Sorina Ionașc

Imagine: Cosmin Nistor, George Capoianu

Comentarii