Lumea muzicală este în doliu! În urmă cu câteva ore s-a stins din viață unul din marii muzicieni români!

08 februarie 2016 16:34 De: ,

picoliniUnul dintre instrumentiștii români ce au acompaniat mai toate vedetele muzicii ușoare încă de la începutul anilor ’80, chitaristul bass și compozitorul Grassin Ianoș a trecut în neființă în urmă cu trei ore.

Picolini, după cum era cunoscut de întreaga suflare muzicală, în special de artiștii clasici, a pierdut lupta cu o boală grea, la 70 de ani. Artistul, care a trecut prin zeci de titulaturi muzicale și care era membru component al Cornel Verban Orchestra, una din formațiile preferate la majoritatea evenimentelor high life-ului autohton, a fost activ în trupă până recent, când starea sănătății sale s-a agravat.

Trupul neînsuflețit al muzicianului va fi depus mâine la Capela Cimitirului ”Sfânta Vineri” din București, iar miercuri va fi înmormântat.

”Picolini (foto dreapta sus-n.r.) a fost unul din marii profesioniști ai scenei muzicale. Am cântat împreună timp de 30 de ani și ne leagă mult mai mulți de prietenie. A fost un om special, probabil sute de artiști trebuie să-i mulțumească pentru influența sa muzicală și ajutor”, ne-a declarat în urmă cu câteva momente maestrul Cornel Verban.

verban_orchestra

Loading...
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro