UPDATE 15:30: Oamenii din județul Maramureș par că se pregătesc de Crăciun. Cu doar câteva zile înainte de Paște, stratul de zăpadă măsoară 50 de centimetri în Borșa, unul dintre orașele din țară unde a nins ca în povești.

„Ar fi minunat… Dacă ar veni Crăciunul! Dar noi așteptăm Paștele! Ceva, ceva nu este în regulă cu vremea asta”, s spus Tinuţa Grec, o localnică, pentru vocea.biz.

Sunt zone în care a nins puternic în noaptea de joi spre vineri.

„În centrul oraşului este zăpadă de 10 centimetri, 30 în Complexul turistic şi 50 de centimetri grosime în Pasul Prislop”, a precizat Ion Sorin Timiş, primarul oraşului.

Cu toate că zăpada le-a distrus grădinile, localnicii din Borșa spun că s-au obișnuit cu astfel de fenomene.

„Nu este chiar o noutate pentru noi şi nu ne sperie puţină zăpadă. În urmă cu trei ani pe 20 aprilie a mai nins tot la fel de mult. La Borşa zăpada rezistă pe vârfurile montane până în luna iunie”, a mai spus edilul.

zapada-borsa-1-1024×683Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Recomandări
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație

Zăpada mieilor în Pasul Tihuța. Drumarii din Bistrița au împrăștiat peste 35 de tone de material antiderapant

Iarna s-a întors și în Pasul Tihuța, județul Bistrița-Năsăud, unde a nins, așa cum au anunțat meteorologii. În doar câteva ore, stratul de zăpadă a ajuns la 20 de centimetri, așa că întreg peisaul este din nou unul de iarnă, înaintea sărbătorilor de Paște, scrie Bistriteanul.ro.

Ninsoare în plină primăvară, cu câteva zile înainte de Florii. Vezi în ce orașe a nins

sursă foto: bistriteanul.ro

Drumarii au împrăștiat deja peste 35 de tone de sare pentru a menține drumul deschis. Nu numai în Tihuța a nins, ci și la Rodna și în Dealul Ștefăniței, a precizat șefului Secției de Drumuri Naționale Bistrița, Alexandru Salvita.

::placeholdeR–>

Chiar dacă nu mai sunt anunțate ninsori, vremea rămâne rece pentru acest final de săptămână, în special în zonele de munte.


UPDATE 12:45: Iarna s-a întors în județul Cluj, mai ales în zonele montane unde a nins. Stratul de zăpadă măsoară în anumite locuri chiar și 20 de centimetri. Potrivit ziarulclujean.ro, oamenii au constatat, vineri dimineață, că totul este alb afară. A nins în Mărișel, Beliș, Băișoara, Râșca, Mănăstireni și chiar în alte localități situate la altitudine mai joasă și în cele situate la poalele Vlădesei.

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar va doborî avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt utilizate din țări terțe, devin ținte legitime
Recomandări
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar va doborî avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt utilizate din țări terțe, devin ținte legitime

sursă foto: ziarulclujean.ro

Iarna nu se dă bătută nici în zona Moroieni-Padina-Peștera din județul Dâmbovița, unde a nins în toată regula. Din cauza temperaturilor scăzute, zăpada și-a făcut simțită prezența din nou în masivul dâmbovițean Bucegi.

A nins și la Izvoarele Sucevei

Localnicii din Brodina a avut parte de o supriză, după au văzut fulgi de nea, cu câteva zile înainte de Florii. Suceava se numără printre județele unde a nins.

Meteorologii au emis o informare care are a intrat în vigoare joi după-amiază și este valabilă până sâmbătă dimineaţă. Vor fi ploi şi vânt în nordul, estul şi centrul ţării şi ninsori la munte, iar în Maramureş şi Transilvania, începând de vineri vor fi lapoviţă şi ninsoare.


A nins în tot județul Harghita în noaptea de joi spre vineri, iar circulația s-a desfășurat în condiții de iarnă pe drumurile naționale din zonele înalte, a precizat, pentru Agerpres.ro, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Harghita, Adrian Pănescu.

Zăpada s-a depus pe DN 12 C, în zona Lacu Roșu, DN 13 B, pe vârful Bucin, DN 15, Toplița — Borsec și pe DN 13 A, în zona vârfului Harghita. Drumarii au împrăștiat 80 de tone de sare, iar în prezent circulația se desfășoară normal.

Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat. Sancțiunea maximă: 20% din salariu timp de trei luni
Recomandări
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat. Sancțiunea maximă: 20% din salariu timp de trei luni

Drumul spre stațiunea Harghita Băi este acoperit de omăt care în anumite zone ajunge și la șase centimetri. La fața locului au fost trimise mai multe utilaje de deszăpezire. În zonă ninge abundent, iar stratul de zăpadă extracarosabil ajunge și la 10 centimetri.

Google News Urmărește-ne pe Google News