De Denisa Macovei,

La scurt timp după apelul făcut de artiști, Ministrul Culturii și-a exprimat susținerea totală, pentru măsurile propuse în scrisoarea trimisă către aceștia. În România, 80% din veniturile artiștilor sunt realizare din prestații artistice și cesiunea interăretării lor live în cadrul evenimentelor și concertelor, care în următoarele luni nu se vor mai organiza. Acest fenoment poate influența și reduce dramatic creația muzicală autohtonă, piața urmând a fi dominate, așa cum s-a întâmplat și în perioada 1990-1999, de artiști străini, care au supraviețuit datorită prosibilității lor de a atrage venituri substanțiale mai mari din drepturi de autor pentru difuzarea producțiilor lor musicale.

Artiștii reprezentați de Global Records, HaHaHa Production și Quantum Music au solicitat Ministerului Culturii introducerea pe perioada stării de urgență a unei reglementări prin care posturile de radio și TV de pe teritoriul României să difuzeze producții muzicale care include cel puțin contribuția unui autor român sau interpretate de un cetățean român într-o proporție de minumun 50% din totalul de muzică difuzată zilnic. De asemenea, de a difuza muzică în limba română într-o proporție de minimum 50% pentru susținerea culturii românești pe termen  lung. Mai multe state member ale Uniunii Europene aplică asemenea măsuri, Franța fiind una dintre ele. Măsurile propus e au rolul de a ajuta industria muzicală din România în acest context deosebit de grav prin care trece, pentru a putea rezista și depăși această perioadă.

Citeşte şi:

Efectul coronavirus. 120.000 de angajați au rămas fără job la Hollywood și sunt estimate pierderi de 20 de miliarde de dolari

Izolați în autorulotă: Ce fac cei doi jurnaliști români care călătoresc cu duba prin Europa după ce țările și-au închis granițele și au oprit circulația?

Ce spectacole putem urmări online, de acasă: teatru, balet, operă, conferințe TNB

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur