Mergi direct la conținut »
Actori celebri cu sânge românesc! Lista impresionantă include și câștigători de Oscar!
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme > Actori celebri cu sânge românesc! Lista impresionantă include și câștigători de Oscar!

Actori celebri cu sânge românesc! Lista impresionantă include și câștigători de Oscar!

Ne-am mândrit întotdeauna cu actorii noștri de film sau de teatru. În ultimii ani, Marcel Iureș și Maia Morgestern au reușit să pătrundă la Hollywood în producții blockbuster. Români get-beget care au dus numele țării în Cetatea Filmului. Dar Libertatea îți mai prezintă câteva nume, unele chiar uriașe, de actori care au origini românești. Fie direct, ei născându-se în spațiul carpato-danubiano-pontic, fie prin intermediul străbunilor care au sânge românesc. 1. Dustin Hoffman (81 de ani)

De Eduard Apostol,


Părinții săi evrei au fugit din România în 1937 de teama legionarilor. Marele actor chiar a spus, odată: „Sunt un evreu român”. Deși el s-a născut la Los Angeles. A câștigat Oscarul pentru filmele „Kramer vs Kramer” și „Rain man”, a mai primit alte cinci nominalizări pentru „The graduate”, „Midnight cowboy”, „Lenny”, „Tootsie” și „Wag the dog”.

2. Natalie Portman (37 de ani)


S-a născut la Ierusalim, dar străbunica ei din partea tatălui este din România. Bine, respectiva doamnă se spune că ar fi fost spion britanic în cel de-Al Doilea Război Mondial! În 2011, Natalie Portman a fost premiată cu Oscar pentru rolul din „Black Swan”. Mai are alte două nominalizări la celebra statuetă. În 2002, revista People a considerat-o printre cele mai frumoase 50 de persoane din lume.

3. Lauren Bacall (1924-2014)


O actriță de clasă a perioadei filmelor noir. Fosta soție a lui Humphrey Bogart și a lui Jason Robards. O prezență electrică, având niște ochi verzi fantastici, iar revista Empire a situat-o pe locul 5 în topul creat în 1995: „100 de staruri sexy din istoria filmului”. Revista People a desemnat-o în 1997 printre cele mai frumoase 50 de persoane din lume. New yorkeză la origini, dar cu mama emigrantă evreică din România. În 2010 a primit Oscar-ul pentru întreaga carieră ca o recunoaștere a influenței sale în Epoca de Aur a Hollywood-ului cu filmele „To have or to have not” sau „The big sleep”.

Eroii anonimi din supermarket. Povestea studentei din Iran care lucrează la un magazin din București
Recomandări

Eroii anonimi din supermarket. Povestea studentei din Iran care lucrează la un magazin din București

 

4. Harvey Keitel (79 de ani)


S-a născut într-o familie cu origini românești și poloneze. Mama sa s-a născut la Brăila.

Nominalizat la Oscar pentru rolul din „Bugsy”, domnul Keitel a mai strălucit în pelicule precum „Reservoir Dogs”, „Taxi Driver”, „Thelma și Louise” și „Pulp Fiction”.

5. Johnny Weissmuller (1904-1984)


S-a născut la Timișoara, într-o familie de șvabi, el, actorul, care l-a jucat pentru prima oară pe „Tarzan”. Și-a „uitat” originile mai târziu când a pretins că s-a născut în Windber, Pennsylvania, ca să-și asigure eligibilitatea pentru a concura în echipa olimpică a SUA. De fapt, familia a părăsit România cu destinația America atunci când el avea doar 7 luni. La sfatul unui doctor, ca să-și înfrângă bolile copilăriei, s-a apucat de înot. Și-a câștigat cinci medalii olimpice!

Un medic din Suceava, infectat cu COVID-19: ”Eu iau medicament pentru HIV, iar Flutur e în spital ca să nu dea socoteală. Sistemul lui mafiot ne-a adus aici”
Recomandări

Un medic din Suceava, infectat cu COVID-19: ”Eu iau medicament pentru HIV, iar Flutur e în spital ca să nu dea socoteală. Sistemul lui mafiot ne-a adus aici”

 

6. Edward G. Robinson (1893-1973)


Cunoscut pentru diverse roluri de gangster în fimele anilor ’40, o imagine a acestor răufăcători pe ecrane parcă nici nu se putea mai potrivită! S-a născut la București, pe numele său adevărat Emmanuel Goldenberg, iar la vârsta de 10 ani a emigrat la New York alături de familia sa. Vorbea bine limba română, pe lângă alte șase limbi, printre care engleză, germană și idiș.

7. Sebastian Stan (36 de ani)


Originar din Constanța, actorul s-a mutat cu mama sa, pianistă, la Viena când avea 8 ani. După alți patru ani a zburat la New York, apoi a ajuns la Los Angeles. A prins un rol destul de important în serialul „Gossip Girl”, după care a devenit cu adevărat cunoscut cu seria „Captain America” și cu „The Martian”.

8. Bela Lugosi (1882-1956)


S-a născut la Lugoș, pe vremea când această zonă a Banatului aparținea de Imperiul Austro-Ungar. Primul „Dracula” din istoria filmului, în 1931, în adaptarea cărții lui Bram Stoker. Béla Ferenc Dezsõ Blaskó pe numele său la naștere, a preluat titulatura orașului pe scenă și-n filme, făcându-l celebru în pelicule horror.

Televiziunile nu vorbesc despre medicii romi, dar insistă pe romii amendați. Unde începe „țigănia” se termină resursele autorităților
Recomandări

Televiziunile nu vorbesc despre medicii romi, dar insistă pe romii amendați. Unde începe „țigănia” se termină resursele autorităților

 

9. Winona Ryder (47 de ani)


O actriță la modă în anii ’90, talentată, nu doar pentru relația cu Johnnie Depp. Originile românești vin pe linie paternă, dintr-o familie evreiască care a emigrat de la noi în Statele Unite. A fost nominalizată de două ori la Oscar pentru rolurile din „Age of Innocence” și „Little women”, a impresionat și-n pelicula „Dracula” în 1992.

10. Barbara Bach (71 de ani)


Evreică având tatăl cu origini românești. A devenit celebră atât pentru rolul de Bond-girl din „The spy who loved me”, unde a jucat alături de Roger Moore, cât și pentru căsătoria cu Ringo Starr (Beatles), alături de care este din 1980 până în prezent.

11. Nadia Gray (1923-1994)


Sau Nadia Kujnir-Herescu, după numele din buletin. A fost căsătorită cu Constantin Cantacuzino, un aviator român și o figură recunoscută în Al Doilea Război Mondial. Cuplul a fugit din țară la finele anilor ’40 când s-a instaurat dictatura bolșevică. Nadia este recunoscută în special pentru rolul avut în pelicula „La Dolce Vita” a lui Federico Fellini.

Close
Închide
  Close