De Mihai Toma,

Witherspoon, care apare pe coperta ultimului număr al revistei ”Vanity Fair”, a rupt tăcerea și a vorbit despre agresiunile sexuală care i-au marcat viața pe când era adolescentă.

”Sunt furioasă pe agenţii şi pe producătorii care m-au făcut să cred că tăcerea era o condiţie a angajării mele”

Mi s-au întâmplat lucruri rele. Am fost abuzată sexual și hărțuită, și nu doar o dată. Simt un adevărat dezgust faţă de regizorul care m-a agresat când aveam 16 ani şi sunt furioasă pe agenţii şi pe producătorii care m-au făcut să cred că tăcerea era o condiţie a angajării mele.

Reese Witherspoon, în interviul pentru ”Vanity Fair”:

”Am propriile mele experienţe de acest gen care revin proaspete şi e greu să dormi, să gândeşti şi să vorbeşti despre sentimentele de anxietate pe care le-am avut şi pe care nu am putut să le dezvălui prea devreme”, a completat Reese.

”Mi-aş fi dori să pot să vă spun că a fost un incident izolat din cariera mea, dar, din păcate, nu a fost aşa. Am avut multiple experienţe de hărţuire şi agresiune sexuală şi nu vorbesc despre ele prea des”, a conchis actrița

#MeToo și rețelele de socializare ”au creat un nou mod de exprimare liber”

Actriț devenită și producătorare de film subliniază importanța pe care mișcarea #MeToo a avut-o pentru ea și pentru alte femei care au trăit experiențe traumatizante.

Rețelele de socializare au creat un nou mod de exprimare liber pe care nu l-am avut până acum. Când ești pregătită, îți poți spune povestea. Acum 25 de ani nu aveam această posibilitate. Nu exista nici un forum unde să poți discuta despre asta.

Reese Witherspoon:

Cazul Weinstein

Producătorul Harvey Weinstein a fost acuzat de viol, agresiune sexuală ori hărţuire de peste 80 de femei de-a lungul a 40 de ani. Printre cele mai cunoscute nume: Angelina Jolie, Salma Hayek si Gwyneth Paltrow.

Pe 12 martie, Weinstein a fost condamnat la 23 de ani de închisoare pentru viol și agresiune sexuală.

Procesul a început pe 6 ianuarie, la Tribunalul din Manhattan, New York, după ce, pe 31 mai 2018, un mare juriu l-a inculpat pe Weinstein pentru viol și alte delicte cu caracter sexual. S-au reținut doar cazurile actriței Jessica Mann și al asistentului de producție Miriam Haley.

Citeşte şi:

LIVE UPDATE | Coronavirus în România: 4.057 cazuri de COVID-19 confirmate. Numărul deceselor a ajuns la 162

Explicațiile Guvernului după acuzațiile de cenzură în criza coronavirusului, lansate de jurnaliștii de la publicațiile locale

12 medici din Suceava sunt infectați cu noul coronavirus. 11 dintre ei lucrează la Spitalul Județean